De ce să nu lași pisica să iasă din casă. Explicația e clară și trebuie să o afli

De ce să nu lași pisica să iasă din casă. Explicația e clară și trebuie să o afli
De ce nu este bine să lași pisica afară

Pisicile sunt cele mai îndrăgite animale de companie, alături de câini. Cu toate acestea, nu sunt foarte ușor de îngrijit, însă ne pot face viața mult mai frumoasă. Iată la ce trebuie să aveți grijă dacă aveți pisici.

Nu lăsa pisicile afară

Datorită naturii lor, pisicile sunt exploratori cărora le place să observe fiecare detaliu din jurul lor. Mereu sunt atente la tot ceea ce le înconjoară și sunt curioase de orice lucru mic.

Datorită acestui motiv, multe familii cred că o modalitate bună de a menține în viață instinctele naturale ale pisicii lor domestice este să le permită să iasă afară. Cu toate acestea, nu este tocmai o idee bună să lăsați pisicile afară.

Potrivit specialiștilor, există riscuri adevărate atunci când lăsăm pisicile sa iasă pe stradă. Aceștia sunt de părere că animalele noastre de companie se pot expune la unele boli pe care le pot dobândi fiind în contact continuu cu exteriorul, acestea fiind extrem de mortale. Este vorba despre:

  • Virusul imunodeficienței feline (FIV sau FIV), care este similar cu HIV (Virusul imunodeficienței umane)
  • SIDA (sindromul imunodeficienței dobândite) la om, este o boală mortală extrem de contagioasă și pentru care nu există vaccin
  • Rabia, deși poate fi prevenită cu vaccinurile adecvate, dacă o pisică nu le are, dobândirea rabiei duce la moarte.

De ce nu este o idee bună să lași pisicile afară

Pisicile pot fi expuse altor patologii precum leucemia felinei, peritonita infecțioasă feline, ciurlia felinei, puricii și căpușele, viermii intestinali, infecțiile fungice și diverse boli care se pot transmite la om.

Câteodată este greu să ținem pisicile în casă, mai ales atunci când a fost recent adoptată, iar o mare parte din timp și-a petrecut pe străzi. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ții pisica în casă, chiar dacă ea vrea afară:

  • Ține pisica în casă stimulând-o în mod constant. Astfel, ea nu va suferi de anxietate, plictiseală sau chiar obezitate, prin jocuri și accesorii precum stâlpi de zgârieturi dedicate pentru a-și menține instinctele și condiția fizică active.
  • Lasă pisica să aibă mereu un contact cu exteriorul. Poate fi prin gard in gradina sau cu lese, gulere si/sau cufere speciale pentru pisici

Citește și: Pisica ta dărâmă obiecte prin casă? Explicația e mai profundă decât te așteptai