Pisica ta se joacă des cu hârtia igienică? Care este motivul pentru care face asta

Pisica ta se joacă des cu hârtia igienică? Care este motivul pentru care face asta
Pisica ta se joaca des cu hartia igienica Care este motivul pentru care face asta

Dacă ești iubitor de animale de companie și ai acasă o pisică drăgălașă, care îți face viața mai bună, atunci e important să citești asta și să afli anumite lucruri despre comportamentul felinelor. În cazul în care blănosul tău se joacă des cu hârtia igienică din baie, iată ce semnifică acest obicei.

De ce se joacă pisica ta cu rola de hârtie igienică

Cu toții știm că pisicile pot fi extrem de adorabile și de cuminți, deși în același timp sunt antisociale și pot dezvolta un comportament ușor agresiv, atunci când își înfig gheruțele peste tot.

De exemplu, ai observat cum felinele se duc în baie și trag de rola de hârtie igienică, vrând să o sfâșie. Ei bine, acest comportament are o explicație. Pisicile au instinct de vânător, motiv pentru care simt nevoia să își agațe gheruțele în orice lucru mișcă pe podea sau flutură prin aer, precum rola de hârtie igienică.

Desigur, odată ce apucă să sfâșie o bucățică de hârtie, iar rola se rostogolește, pentru felină este un prilej de distracție să alege după hârtia igienică.

Pisica ta ar putea fi fascinată de hârtia igienică pentru că nu are suficiente alte oportunități pentru a-și exercita instinctul de vânător sau poate s-a plictisit de jucăriile care tronează, deja, în pătuțul ei.

Cum împiedici pisica să strice hârtia din baie

Internauții te sfătuiesc să iei anumite măsuri de precauție, dacă vezi că pisica ta continuă să intre în baie și să sfâșie rola de hârtie igienică.

  • Ține ușa de la baie închisă, astfel încât pisica ta să nu aibă acces.
  • Folosește un capac pe rola de hârtie igienică, pentru a o proteja de pisica.
  • Oferă pisicii tale o mulțime de timp de joacă interactiv, astfel încât să își poată exercita instinctul de vânător într-un mod care să nu facă mizerie și să nu risipe hârtia igienică.
  • Jucăriile cu baghetă oferă pisicilor o modalitate minunată de a se comporta ca niște prădători și le ajută să își consume energia.
  • Cumpără jucării automate, cu cheiță, care imită prada, atunci când nu sunteți prin preajmă, pentru a menține pisica ocupată și atenția ei departe de sulul de hârtie igienică din baie.