Cum salvezi salata în care ai scăpat prea mult oţet. Aşa nu trebuie să faci alta

Cum salvezi salata în care ai scăpat prea mult oţet. Aşa nu trebuie să faci alta
Cum salvezi salata in care ai turnat prea mult otet

Salatele vor fi, întotdeauna, o alternativă sănătoasă de a mânca ceva bun, hrănitor, sățios și slab în calorii. De aceea, e important să știi cum o dregi și ce tip de dressing să-i adaugi, pentru ca gustul să fie de-a dreptul delicios. Dacă ți-a scăpat prea mult oțet în salată, iată ce trebuie să faci ca să nu o arunci.

Trucuri pentru a salva salata în care ai turnat prea mult oțet

Otetul este unul dintre ingredientele esentiale într-o bucătărie, folosit fie pentru a conserva alimentele, fie pentru a oferi aromă preparatelor culinare.

Oțetul conține apă, acid acetic și zaharuri, ce furnizează foarte puține calorii, alcătuind un dressing ideal de avut în orice gospodărie. Deși poate fi prezent în diferite preparate, oțetul este adesea folosit ca dressing în salate.

Cu toate astea, se poate întâmpla, uneori, să îți alunece sticluța din mână și să torni mult prea mult oțet în bol. Iată un truc genial care te va ajuta să salvezi salata, fără să fie nevoie să arunci preparatul.

Pentru a elimina excesul de oțet, tot ce trebuie să faci este să iei o bucată de pesmet și să o formezi într-o biluță, pe care, ulterior, o vei așeza în castronul cu salată.

Apoi, lași pesmetul să se odihnească timp de câteva minute, amesteci cu o lingură, după care vei scoate pesmetul.

Aplicând această metodă, vei observa cum bila de pesmet va acționa ca un burete și va absorbi excesul de oțet. Astfel, vei putea consuma salata în voie, fără să fii nevoit să o arunci la gunoi și să prepari alta.

Cum se amestecă, de fapt, salata de crudități

Pentru a savura cea mai bună salată, trebuie să ții cont de mai multe detalii importante, spun specialiștii, precum ustensilele folosite pentru amestecarea ei.

Deși foarte multă lume folosește furculița și lingura pentru a întoarce legumele, pe o parte și pe alta, marii chefi bucătari atrag atenția asupra acestei greșeli.

Secretul celei mai bune salate constă în folosirea propriilor mâini, pentru a amesteca ingredientele. Motivul este unul destul de simplu.

Deși te vei murdări de ulei, sare și oțet, în acest fel, salata se va drege mult mai bine, iar dressingul va fi distribuit uniform pe întreaga suprafață a preparatului culinar.