Cum să scapi de zgârieturile de pe lentilele ochelarilor. Trucurile care chiar funcționează

Cum să scapi de zgârieturile de pe lentilele ochelarilor. Trucurile care chiar funcționează
Cum să scapi de zgârieturile de pe lentilele ochelarilor. Trucurile care îți vor face lentilele să arate ca noi!

Dacă porți ochelari, cu siguranță știi cât de important este ca lentilele acestora să fie curate și să nu prezinte zgârieturi. Fiecare persoană care a purtat ochelari trebuie să îi fi zgâriat cel puțin o dată în viață. Fie că a fost vorba despre un accident sau o neatenție, cu siguranță ai făcut deja cunoștință cu cel mai mare coșmar al purtătorilor de ochelari de vedere. Află în rândurile următoare cum să scapi de zgârieturile de pe lentilele ochelarilor.

Cum să scapi de zgârieturile de pe lentilele ochelarilor

Dacă v-ați zgâriat lentilele de la ochelari, nu descurajați. Există mai multe modalități de a îndepărta zgârieturile de pe ochelari. Iată o listă de sfaturi utile despre cum poți scăpa cu ușurință și foarte rapid de zgârieturile de pe lentilele ochelarilor!

În primul rând, puteți apela la pasta de dinți. Nu este nevoie să fie una scumpă. Ce contează este să fie o pastă de dinți neabrazivă și fără gel. Pune o lingură de pastră de dinți pe zona afectată a ochelarilor și freac-o ușor cu mișcări circulare, folosind un tampon de bumbac sau o cârpă curată.

Continuă să repeți mișcarea timp de câteva secunde, până când vei observa că zgârieturile de pe lentile încep să dispară. Ulterior, clătește ochelarii în apă rece și usucă-i cu o cârpă curată. Dacă zgârietura nu a fost eliminată, repetă procesul.

Trucuri cu bicarbonat de sodiu și ceară

Bicarbonatul de sodiu este o altă soluție rezonabilă pentru a scăpa de zgârieturile de pe ochelari. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de lingură de apă până când obții o pastă groasă.

Aplic-o pe suprafața de sticlă cu zgârieturi și freacă zona cu mișcare circulată cu ajutorul unui tampon de bumbac, timp de circa 20 de secunde. Clătește ochelarii sub jet de apă rece și șterge-i cu o cârpă moale. Repetă procesul, dacă nu a fost eliminată zgârietura.

Ceara de curățare a vehiculelor este destinată lustruirii mașinilor. Este o opțiune excelentă pentru a curăța zgârieturile de pe sticlă, precum și de pe lentilele ochelarilor. Ceara pentru vehicule trebuie aplicată pe zona zgâriată a geamului cu ajutorul vatei sau a unei cârpe moi de bumbac. Freacă ușor zona până când zgârietura dispare. Ceara de curățare umple zgârieturile și le îndepărtează cu ușurință, explică Specsart.com.

Un alt produs care poate fi folosit pe lentile pentru îndepărtarea zgârieturilor este polish-ul pentur metale. O cantitate mică de polish se aplică pe zona zgâriată, folosind vată sau o cârpă moale de bumbac. Se freacă timp de câteva minute, după care luciul trebuie îndepărtat de pe lentile cu o cârpă moale și curată.

Urmăriți Playtech.ro și pe