A folosit bicarbonat de sodiu pe lentilele ochelarilor și apoi a lăsat așa câteva minute. Rezultatul i-a uimit pe toți

A folosit bicarbonat de sodiu pe lentilele ochelarilor și apoi a lăsat așa câteva minute. Rezultatul i-a uimit pe toți
A folosit bicarbonat de sodiu pe lentilele ochelarilor și apoi a lăsat așa câteva minute

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu pe lentilele ochelarilor și lași să acționeze câteva minute. Trucul este valabil și pentru ochelarii de soare, nu doar pentru cei de vedere.

A folosit bicarbonat de sodiu pe lentilele ochelarilor și apoi a lăsat așa câteva minute

Acest truc este numai bun atunci când ai de-a face cu o pereche de ochelari ale căror lentile s-au zgâriat. Prin urmare, vestea bună este că nu numai că există modalități de a preveni zgârierea ochelarilor, dar este și posibil să scapi de zgârieturile existente. Iată câteva sfaturi pentru a face ambele. Desigur, când vorbim despre „ochelarii” care se zgârie, ne referim la lentile mai degrabă decât la cadru (deși și acesta se poate zgâria). Și zgârieturile cu care avem de-a face aici sunt relativ minore de la uzura de zi cu zi – nimic prea adânc sau deteriorat.

Înainte de a face orice altceva, se recomandă să clătești ochelarii cu apă caldă, apoi să folosești o cârpă din microfibră pentru a șterge orice murdărie sau praf de pe lentile. Apoi, este timpul pentru o soluție pentru a ajuta la rezolvarea zgârieturilor.

Amestecă câteva linguri de bicarbonat de sodiu cu o cantitate mică de apă pentru a crea o pastă groasă. Apoi ia o cârpă curată din microfibră (adică nu cea pe care tocmai ai folosit-o) și freacă ușor soluția pe lentile.

După aceea, clătește încă o dată ochelarii cu apă caldă și folosește o a treia cârpă curată din microfibră pentru a le șterge final. Așa vei îndepărta zgârieturile de pe lentilele ochelarilor tăi.

Cum previi zgârieturile de pe ochelari

Acum că știi cum să scapi de zgârieturile minore de pe lentilele tale, iată cum să previi apariția acestora. Este de la sine înțeles că depozitarea ochelarilor în siguranță se face într-o carcasă adecvată (adică una suficient de mare, sigură și cu o carcasă dură) este cea mai bună modalitate de a-i proteja, dar există și alte lucruri de reținut.

Ai grijă când îți scoți ochelarii

Manevrează ochelarii de brațe (adică de la tâmple). În acest fel, degetele evită cu totul rama și zona lentilelor, reducând șansa de a le zgâria din greșeală. În plus, ținerea lor de tâmple cu ambele mâini asigură o prindere mai bună.

Acordă atenție modului în care îi așezi

Așază întotdeauna ochelarii în jos, cu lentilele în sus (cu excepția cazului în care se află într-o carcasă care necesită poziția opusă). Dincolo de asta, cea mai sigură poziție pentru ei este cu brațele deschise și cu susul în jos, ceea ce îi face mai stabili. De asemenea, asigură-te că îți depozitezi ochelarii într-un loc sigur, mai degrabă decât într-un loc unde ar putea fi răsturnat cu ușurință sau deteriorați accidental.

Urmăriți Playtech.ro și pe