Leguma din bucătărie care îți curăță lentilele ochelarilor. Nu, nu este o glumă!

Leguma din bucătărie care îți curăță lentilele ochelarilor. Nu, nu este o glumă!
Știai că poți șterge ochelarii cu ajutorul unui cartof?

Cartoful este una dintre acele legume pe care le avem mereu în casă, iar dacă nu avem cartofi, cu siguranță sunt pe lista de cumpărături. Pe lângă faptul că sunt gustoși, te pot ajuta și la curățenie. Iată ce poți curăța cu ajutorul lor.

Cum te ajută cartofii la curățenie

Cartofi prăjiți, copți sau piure, pot fi preparați în diferite moduri, după preferințe, și sunt foarte gustoși și sănătoși. Cu toate acestea, pot fi utili și la curățenia zilnică. Aceștia te pot ajuta să scapi de petele nedorite din casa ta.

  • Poți curăța lentilele ochelarilor cu cartofi

Da, sună ciudat și probabil că nu te-ai gândit vreodată să-ți cureți ochelarii cu un cartof. Dacă porți ochelari știi că lentilele se aburesc aproape instant atunci când vii de la frig la cald, sau dacă porți mască de protecție, din cauza umidității.

Ei bine, cartoful te poate ajuta să scapi de această povară. Taie un cartof crud în două și șterge interiorul lentilelor cu o jumătate de cartof. Funcționează deoarece amidonul din cartof va împiedica aburirea lentilelor.

  • Cartofii te pot scăpa de petele de grăsime

Dacă ai pete de grăsime pe un tricou sau pe altceva din casă și ai încercat toate soluțiile de a scăpa de pată, încearcă și cu un cartof. Tot ce trebuie să faci este să tamponezi o jumătate de cartof crud pe pata respectivă. Procedeul trebuie repetat de 2-3 ori pentru ca pata să fie îndepărtată complet.

Cartoful îndepărtează petele de rugină și lustruiește argintul

Petele de rugină sunt foarte enervante și este greu să scapi de ele. Din fericire, cartoful crud îți vine în ajutor din nou și poți îndepărta rugina cu ușurință de pe foarfece, tacâmuri sau cuțite.

Va trebuie să taci un cartof pe jumătate și să pui deasupra lui puțin detergent pentru vase și bicarbonat de sodiu. Curăță bine bata de rugină cu ajutorul cartofului, clătește bine cu apă și lasă obiectul să se usuce.

Datorită amidonului pe care cartoful îl conține, te poate ajuta să scapi și de petele de pe diverse obiecte de argint. Pentru a face acest lucru, va trebuie să fierbi cartofii, de data aceasta.

Obiectele de argint va trebuie să le pui în apa în care au fiert cartofii timp de o oră, apoi șterge-le bine cu cu prosop de bucătărie pentru a vedea că, într-adevăr, a funcționat.

Citește și: Fructul pe care trebuie să îl pui lângă cartofi ca să nu mai încolțească. Nu se vor mai strica