25 iul. 2023 | 15:54

Cum să scapi de păduchii găinilor din cotețe. Soluțiile care salvează păsările de curte

Utile
Cum să scapi de păduchii găinilor din cotețe. Soluțiile care salvează păsările de curte
O infestare cu păduchi poate fi enervantă!

Când auzi cuvintele ”păduchi”, ”purici” sau ”acarieni”, probabil că deja începi să te scarpini.  Dar știai că și găinile pot contracta dăunători numiți acarieni sau păduchi de găină? Dacă nu știi cum să scapi de ei, în cele ce urmează, îți explicăm cum să scapi de păduchii găinilor din cotețe, oferindu-ți soluțiile care salvează păsările de curte.

O infestare cu păduchi poate fi enervantă

Cu toate posibilele boli sau afecțiuni pe care le poate contracta turma ta de găini, o infestare cu păduchi poate fi una dintre cele mai enervante pentru a scăpa de ea. Chiar dacă achiziționezi păsări noi de la o sursă de renume, dorești să ai o bună biosecuritate și să verifici găinile înainte de a le introduce în cotețe.

Vezi și: De ce să presari bicarbonat de sodiu în locul în care stau găinile. Totul se va schimba în doar câteva ore

În cele ce umrează îți spunem care sunt diferitele tipuri de acarieni sau păduchi de pui, asupra simptomelor la care trebuie să fii atent și cum să scapi de păduchii găinilor din cotețe.

Cele mai frecvente tipuri de acarieni la găini

Dacă te  întrebi dacă există mai multe tipuri de acarieni care ăți pot infecta păsările, atunci probabil că nu ești singurul. Din păcate, există mai multe tipuri de păduchi de pui care există și care vor fi atrași de găinile din curtea ta. Iată câteva dintre cele mai comune:

  • Acarienii nordici : Fiind cel mai comun tip de acarieni care se găsește pe păsări, acarianul nordic al păsărilor poate fi dificil de detectat din timp. Dacă vezi grupuri albe de ouă în jurul axului penelor de pui, știi că este vorba de acarianul nordic al păsărilor de curte.
  • Acarienii Red Roost: Foarte asemănători cu acarianul nordic, sunt acarienii Red Roost. Dar, spre deosebire de omologii lor, acești ectoparaziți nu își trăiesc întregul ciclu de viață pe păsări. Dacă pasărea este infestată cu acarieni, vei observa acești paraziți ieșind să se hrănească cu păsările doar noaptea.
  • Acarienii picioarelor solzoase: Dacă picioarele găinii arată puțin solzoase sau cu cruste, este posibil ca acestea să fi căzut victimă acarianului picioarelor solzoase. Din nefericire, acești acarieni pentru pui nu sunt vizibili cu ochiul liber. În schimb, aceștia se ascund sub solzii picioarelor și a picioarelor puiului de găină, creând tuneluri și lăsând în urmă fecale, care provoacă infecția.

Cele mai frecvente tipuri de păduchi de pui

Este puțin confuz, dar da, există o mică diferență între acarienii de pui și păduchii de pui. Indiferent care ar fi, sunt amândoi dăunători și o pacoste pentru păsările tale, așa că iată câteva tipuri comune de păduchi de pui:

  • Păduchii de corp: Similar acarienilor, păduchii de găină de corp pot fi găsiți prin despărțirea penelor unei păsări și căutarea grupurilor de ouă lângă baza penei. Îi vei găsi mai ales în apropierea zonelor cu mai puține pene ale păsării, lângă gură, piept și coapsă.
  • Păduchii de arbore: Puțin mai mici decât păduchii de corp, păduchii de arbore depun ouă individuale de-a lungul arborelui penei sau a bărbii penei. Toate aceste tipuri de păduchi sunt mici, dar vor fi ușor de identificat atunci când examinezi păsările.

 

Vezi și: De ce răcesc găinile, de fapt. Cum poți preveni problemele la păsări

Dacă încă nu ești sigur de diferența dintre acarienii și păduchii de găină, îți mai spunem că amândoi sunt dăunători care pot fi tratați în același mod. Principalul lucru de reținut este că păduchii de găină se hrănesc cu pielea moartă a păsărilor, în timp ce acarienii de găină se hrănesc cu sângele lor.

Cum să scapi de păduchii găinilor din cotețe

Deși există o mulțime de metode pentru a preveni prezența acarienilor sau a păduchilorprintre găinile tale, odată ce av o infestare, va trebui să tratezi păsările pentru a evita răspândirea în continuare.

Problema este că majoritatea tratamentelor folosesc substanțe chimice dăunătoare care nu sunt bune pentru sănătatea umană, pentru păsări sau pentru mediu. iată, așadar, cum să scapi de păduchii găinilor din cotețe:

Construiește băi de praf

Dacă nu ai o zonă de baie de praf pentru puii tăi de găină, ia în considerare posibilitatea de a face una în curte. Puii vor folosi o baie de praf în mod natural, ceea ce ajută la prevenirea multor paraziți înainte ca aceștia să devină o problemă.

Pentru a ajuta la evitarea acarienilor de pui, poți pune niște cenușă de lemn sau pământ de diatomee de calitate alimentară în zona lor de praf.

Folosește pământ de diatomee și scapi de păduchii găinilor

Pământul de diatomee (DE) poate suna înfricoșător, dar este de fapt un tip de rocă sedimentară care apare în mod natural. Atunci când este măcinat, creează o pulbere albă care poate fi presărată în zona de îmbăiere cu praf a găinilor sau chiar direct pe penele lor.

Atunci când o folosești, asigură-te că folosești o marcă de calitate alimentară și ai grijă să nu inhalezi prea mult din ea. De asemenea, vei dori să îl ții departe de ochii puiului de găină. Dacă încă nu ești sigur sau nu vrei să folosești această soluție, cenușa de lemn poate face, de asemenea, truc.

Vezi și: Leguma cu care trebuie să hrănești găinile din curtea ta, de fapt. Beneficiile nebănuite pe care le are

Păstrează cotețul curat și scapi de păduchii găinilor

La fel ca în cazul oamenilor, găinile nu fac păduchi pentru că sunt murdare. Acarienii sau păduchii s găinilor e pot agăța cu ușurință de păsări de la alte animale.

Cu toate acestea, având în vedere acest lucru, este totuși o idee bună să păstrezi cotețul curat. Mai ales în timpul lunilor mai calde, pe care acarienii și păduchii găinilor le preferă, fă-ți timp pentru a curăța așternutul și zonele de odihnă pentru păsări.

Folosește spray pentru acarieni

Spray-urile împotriva acarienilor sunt relativ ușor de găsit, dar trebuie să te asiguri că folosesc ingrediente naturale care nu vor dăuna păsărilor. Folosirea unui spray pentru acarieni în timp ce faci alte tratamente preventive este un pas suplimentar excelent pentru a ajuta la combaterea acarienilor de găină.

Dacă ai nevoie de un spray la limită, poți face un amestec natural de apă, săpun de vase și ulei. Există mai multe rețete pe care le poți găsi online care folosesc diverse ingrediente, dar în cele din urmă spray-ul va ajuta la sufocarea dăunătorilor și va împiedica acarienii sau păduchii găinilor să se răspândească mai departe.

Sucul de usturoi elimină păduchii găinilor

Când spui că ”usturoiul vindecă totul” poate că nu este neapărat corect, dar te poate ajuta în mai multe moduri în lupta împotriva păduchilor și acarienilor de găină. Introducerea usturoiului sau a sucului de usturoi în alimentația găinilor poate fi de ajutor, deoarece majorității paraziților nu le place gustul acestuia din sângele găinilor.

Vezi și: Ingredientul care trebuie folosit pentru tratamentul găinilor. Face minuni de fiecare dată

De asemenea, poți crea un amestec de apă, suc de usturoi și un tip de ulei esențial, cum ar fi cel de lavandă, și îl poți pulveriza direct pe puii și în jurul cotețului lor.

Concluzie

Practicarea unei bune biosecurități este esențială pentru a te asigura că puii tăi de găină rămân fericiți și sănătoși. Luarea unor măsuri de precauție similare cu cele menționate mai sus te va ajuta, de asemenea, să previi infestările cu acarieni sau păduchii găinilor în viitor.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Un mare lanț de restaurante fast-food vine în România. Orașul neașteptat în care deschide prima locație
Digisport.ro
”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani la rând, pe internet
Adevarul
NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Decizia finală a lui Vladimir Putin. Anunț pentru toată Europa
Capital.ro
Provocarea mortală de pe TikTok care a ajuns și în România. Chipsurile la care trebuie să fim atenți
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro