01 iul. 2023 | 18:21

De ce să presari bicarbonat de sodiu în locul în care stau găinile. Totul se va schimba în doar câteva ore

Diverse
De ce să presari bicarbonat de sodiu în locul în care stau găinile. Totul se va schimba în doar câteva ore

Bicarbonatul de sodiu are multiple beneficii. Produsul, nelipsit din gospodăria multora are diverse întrebuințări. Acesta este folosit pentru dezinfectarea suprafețelor. Puțini știu că bicarbonatul poate fi folosit și în gospodărie. Foarte mulți folosesc bicarbonatul și pentru locul în care stau găinile.

Poți curăța locul unde stau găinile cu bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și în locul în care stau găinile. Produsul se pare că are foarte multe beneficii pentru găini și nu numai. Te poți folosi de bicarbonat pentru a curăța cotețul acestora. Astfel, locul unde vor sta găinile va fi unul curat și dezinfectat. Potrivit fermierilor, bicarbonatul poate ajuta și păsările de curte să aibă o producție mai bună de ouă.

Lista cu beneficiile pe care le are acest produs pentru animale nu se termină aici. Fermierii tratează o bună parte din bolilele animalelor cu acesta. Spre exemplu, când puiul are gușa inflamată se poate folosi bicarbonat în tratarea acestei afecțiuni.

Dacă puii de carne, care au sub trei săptămâni suferă de indigestie le poți pune bicarbonat în apă. Pentru ca acest truc să funcționeze ar trebui să fi atent șa cantități. Mai mult, acesta poate fi folosit drept supliment pentru găini.

Te-ar putea interesa și:  A turnat bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, iar rezultatul a uimit-o. Ce efect are asupra hainelor, vei încerca și tu

Ce beneficii are bicarbonatul asupra găinilor

În sezonul cald, găinile se confruntă cu un dezechilibru acido-basic. Acest lucru poate conduce la o respirație mai rapidă, dar și la o poftă scăzută de mâncare. Studiile au arătat că dacă pui bicarbonat în hrana sau în apa puilor de carne în timpul sezonului cald, se poate obține o creștere a greutății corpului de 5%.

Fermierii care vor să obțină mai multe ouă de la găini pot apela tot la ajutorul bicarbonatului. De regulă, în momentul în care hrana găinilor este mult prea grasă, acestea se opresc din ouat. Acest lucru se produce inevitabil vara, când sunt resturi de la masă, iar crescătorii le dau păsărilor, nerespectând regulile de alimentație.

Totodată, experții atrag atenția și îi sfătuiesc pe oameni să nu dea zilnic apă cu bicarbonat păsărilor, deoarece există riscul ca a deranja echilibrul pH-ului. Mai mult este posibil ca organismul să fie mai acidulat și să provoace daune grave.Totodată, acesta este și distructiv, dacă nu este folosit în dozele recomandate, acesta poate conduce chiar la moartea găinii.

Te-ar putea interesa și: Cum să înlocuieşti balsamul de rufe cu bicarbonatul de sodiu. Secretul rufelor curate şi cu un parfum unic!

Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce imagini posta pe rețelele sociale
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
SE PLĂTESC 1.000 de lei direct de la stat. Banii intră în cont cu o condiție simplă
Capital.ro
Titi Aur, despre cel mai mare pericol pentru şoferii la volan: "E mai rău ca alcoolul. Ar trebui interzis"
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro