Este garnitura preferată a românilor, preparată și savurată de generații întregi. În plus, este simplu de făcut și merge de minune lângă o listă lungă de feluri de mâncare. Dar ce faci dacă ai făcut o cantitate prea mare și nu vrei să ajungă în coșul de gunoi? Află cum să reîncălzești piureul de cartofi fără să se usuce. Un truc simplu ce te va ajuta să eviți risipa alimentară.
Nu există masă de sărbători de pe care să nu existe platoul cu piure de cartofi. Este gustos, ușor de făcut și merge de minune ca garnitură pentru foarte multe feluri de mâncare, dar este și preparatul pe care, de cele mai multe ori, musafirii nu apucă să îl termine. În condițiile în care nu prea merge consumat rece, iar după ce este reîncălzit nu mai are aceeași textură sau gust, ajunge să fie aruncat.
Dacă vei aplica trucurile și sfaturile de mai jos, nu vrei mai avea astfel de probleme și îl vei putea savura din plin și a doua zi.
Reîncălzirea piureului de cartofi pe aragaz este probabil cea mai ușoară metodă dintre cele despre care vom vorbi în rândurile de mai jos. Puneți piureul de cartofi într-o cratiță medie, apoi adăugați o lingură de unt și un strop de lapte.
Încingeți-le timp de cel puțin opt până la zece minute la foc mic, amestecând cel puțin o dată pe minut pentru a nu se lipi de cratiță. Verificați să vedeți dacă s-au încălzit și dacă nu, țineți-le pe foc până sunt gata.
Cea mai rapidă soluție este să reîncălzești piureul de cartofi în cuptorul cu microunde, însă va trebui să ai puțină grijă în timpul procesului. Pune vasul cu piure acoperit în aparatul setat la putere mare și lasă-l în jur de un minut. Scoate recipientul și amestecă piureul.
Continuă să reîncălzești în reprize de 30 de secunde, amestecând între fiecare pentru a vă asigura că se încălzește în mod uniform.
În cazurile în care nu sunteți în criză de timp, puteți încălzi piureul și în cuptor. Dacă a fost ținut în frigider înainte, lăsați preparatul la temperatura camerei aproximativ 20 de minute. Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune piureul în cuptor, cu vasul acoperit, și lasă-l în jur de 15 sau 20 de minute.
Un truc ce nu ar trebuie să lipsească din „arsenalul” nimănui ne învață cum să reîncălzim piureul de cartofi fără să se usuce. În plus, este valabil pentru toate metodele descrise mai sus.
Se recomandă ca preparatul să fie reîncălzit la foc mediu spre mic. La cuptorul cu microunde și la cuptor, asigurați-vă că păstrați piureul de cartofi acoperit și nu ezitați să adăugați puțin unt și lapte pentru a-l face din nou cremos.