Cum să faci spumă cu lapte în cuptorul cu microunde. Trucul e genial

Cum să faci spumă cu lapte în cuptorul cu microunde. Trucul e genial
Cum faci spuma de lapte cu ajutorul cuptorului cu microunde

Cum să faci spumă cu lapte în cuptorul cu microunde, potrivit experților bucătari. Trucul este unul genial. Spuma laptelui poate fi secretul unei cafele minunate de dimineață. În cazul în care nu ai un aparat special pentru a o putea face, poți apela la un truc foarte simplu.

Cum să îți faci la tine acasă spumă de lapte pentru cafea. Trucul este genial

S-a aflat cum poți face spumă din lapte foarte ușor la tine acasă. Ai nevoie doar un borcan cu lapte și un cuptor cu microunde. Este recomandat să ai lapte cu 2% grăsime sau degresat, pentru că acesta face mai uşor spumă decât cel care este mai gras.

Pentru obținerea spumei se umple jumătate de borcan cu lapte, se înşurubează bine capacul şi se agită cât se poate de tare până când laptele își dublează volumul. Veți vedea că s-a format un fel de spumă. Apoi, următorul pas este să introduci borcanul în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Scoate după asta capacul borcanului şi mai pune-l timp de câteva secunde din nou în cuptorul cu microunde.

Spuma se ridică deasupra

Veți observa că spuma se va ridica în partea de sus a borcanului, iar căldura cuptorului cu microunde va ajuta la stabilizeze spuma. Asta a fost tot, ai spuma de lapte gata. Prepararea nu durează decât câteva minute.

Cu spuma gata preparată, după ce ți-ai făcut cafeaua, adaugă cu o linguriță deasupra spuma în cafea. Totul va fi un deliciu. În cazul în care vrei ca titul să arate și mai bine o poți decora cu cacao deasupra sau cu cafea proaspăt măcinată.

Poți desena în spuma de lapte

În plus, îți poți pune imaginația la contribuție și să desenezi tot ce îți dă prin cap pe spuma de lapte. În cazul în care ți se pare greu sau vrei altceva, poți decupa formele din hârtie și doar să împrăștii deasupra cafeaua măcinată sau scorțișoară.

Marii bucătari au mai multe soluții pentru prepararea spumei de lapte. Astfel, ai nevoie de: 1/2 ceașcă de lapte (rece, puțin mai mult decât vrei sa adaugi la băutura ta).

Spuma de lapte se face și pe aragaz

Dacă nu aveți o mașină de espresso sau a ta nu are o baghetă de aburi, puneți spuma de lapte pe aragaz. Pentru a face acest lucru, turnați laptele într-o cratiță mică, lăsaţi la foc mic și amestecați rapid și în mod constant până când se ivește spuma de lapte. Aveți grijă să nu vă frigeți sau să ardeți laptele.