Dacă îți place sushi-ul, îl poți face acasă destul de ușor. Ai nevoie doar de câteva instrumente și niște ingrediente în funcție de preferințele tale. Poți face sushi cu ton, vegetarian, cu somon sau cu cremă de brânză. Opțiunile sunt nelimitate. Iată cum să prepari sushi acasă.
Sushi-ul făcut acasă este o cină excelentă pentru weekend și, dacă ai copii, e și o activitate amuzantă de făcut împreună.
Vezi și: Cum se mănâncă sushi corect, de fapt. Trucul secret care ține kilogramele la distanță
Un sushi de casă bun începe cu orez bine făcut, pentru aceasta folosește metoda de absorbție pentru a-l găti.
Ia o cană de orez, clătește-l bine în apă rece. Orezul trebuie să fie gătit în proporție de o parte orez la 1,5 părți apă. Așadar, pune cana de orez într-o oală și adaugă 1,5 căni de apă, pune capacul și adu la fierbere.
Odată ce fierbe, redu la foc mic pentru aproximativ 8-10 minute, dar supraveghează-l. Trebuie ca orezul să absoarbă toată apa, dar să nu se ardă sau să se lipească de fundul oalei!
Odată ce orezul este gătit, răcește-l rapid răspândindu-l pe o tavă, adaugă 2-3 linguri de oțet pentru sushi și amestecă bine.
Vezi și: Trucul degetelor pentru cel mai bun orez. Secretul bucătarilor de top
Începe cu un rulou maki, deoarece acestea sunt cele mai ușor de făcut. Maki este practic orez și umplutură înfășurate în alge marine.
Așază foaia de nori cu marginea cea mai lungă în partea de jos, cu partea lucioasă în jos. Poți să o așezi pe rogojina de sushi pentru a te ajuta să o rulezi, dar nu trebuie neapărat în acest stadiu. Udă-ți mâinile pentru a preveni lipirea orezului, apoi pune un strat subțire pe foaie, lăsând aproximativ 3 centimetri gol în partea de sus.
Adaugă umplutura dorită. Poți face sushi cu pui teriyaki sau somon cu avocado și/sau castravete. Sau un rulou vegetarian cu ardei gras, avocado și morcovi.
Asiguă-te că ingredientele sunt tăiate subțire și de o lungime similară, astfel încât să poată fi aliniate pe orez. Așează umplutura la jumătatea orezului și las-o să atârne peste margini, pentru a te asigura că întregul rulou este umplut.
Asigură-te că ai la îndemână niște apă. Ia partea de jos a foii și ruleaz-o astfel încât partea de jos să întâlnească linia de sus a orezului.
Încearcă să faci un rulou complet de orez păstrându-l strâns și ținând ruloul în loc. Apoi udă-ți degetele cu apă și umezește ușor marginea rămasă a foii de nori, apoi continuă să rulezi foaia, sigilând ruloul.
Așează ruloul pe rogojina de sushi, rulează rogojina în jurul sushi-ului strângând delicat, dar ferm. Trebuie să compactezi ruloul păstrându-l rotund, dar fără a-l strivi.
Sushi-ul cu orez pe exterior se numește Uramaki sushi sau California roll. Similar cu un rulou maki, dar orezul este pe exterior și algele înfășoară umplutura.
Taie foaia de nori în jumătate. Acest lucru îți va oferi un cerc complet când rulezi sushi-ul. Apoi așază orezul, acoperind întreaga suprafață.
Rulează partea de jos a foii o dată pentru a întâlni partea de sus și fă un rulou complet.
Așază pe rogojina de sushi și rulează ușor pentru a strânge și a sigila. Dar nu strânge prea tare.
Apoi, taie feliuțe din rulou ca să formezi sushi și servește cu sos de soia, ghimbir murat, wasabi, maioneză japoneză, edamame și supă miso.