25 nov. 2022 | 13:09

Cum să prăjeşti rapid cartofii. Trucul cu apă cunoscut doar de gospodinele adevărate

Diverse
Cum să prăjeşti rapid cartofii. Trucul cu apă cunoscut doar de gospodinele adevărate
Cum să prăjeşti rapid cartofii

Află cum poți să prăjești rapid cartofii. Acest truc cu apă este cunoscut doar de cele mai iscusite gospodine și folosit foarte des în bucătăriile profesioniste, unde pregătirea mâncării trebuie să dureze cât mai puțin.

Trucul ce te ajută să prăjești rapid cartofii

Mai pot avea banalii cartofi prăjiți vreun secret nedescoperit? Nu, dar există unele trucuri pentru prepararea lor pe care doar cele mai iscusite gospodine le cunosc. Unul dintre ele este, de fapt, arma secretă a bucătarilor, în condițiile în care în restaurantele din întreaga lume, viteza este esențială.

Trucul cu apă te va ajuta să prăjești cartofii rapid, ceea ce înseamnă că nu va mai trebui să stea așa mulți pe foc, în baie de ulei.

În mod normal, când vrei să faci cartofi prăjiți, este suficient să îi cureți, să îi tai, să îi pui apoi într-un vas cu ulei și să îi lași pe foc până când capătă acea crustă aurie. Cel mai mare dezavantaj al clasicului mod de preparare este acela că durează destul de mult până sunt gata.

Unii aleg să dea focul la intensitate maximă, însă, de cele mai multe ori, rezultatele nu sunt cele dorite, iar cartofii ajung la gunoi, nu în farfurii. Există, însă, o soluție pentru a le grăbi prăjirea.

Ce trebuie să faci

Trucul a luat naștere în bucătăriile profesioniste. Mereu în căutarea unor metode de a scurta timpii de gătit, bucătarii au descoperit că apa joacă un rol important.

Înainte de a pune cartofii în oala cu ulei încins, cartofii se lasă în jur de cinci minute într-un castron cu apă fierbinte. După aceea, nu trebuie decât să îi prăjești așa cum făceai în mod normal.

Vei vedea că bucățile de cartofi se vor prăji mult mai repede, chiar și crusta aurie se va forma mai repede.

Când tai cartofii, indiferent dacă vrei să îi pui la prăjit, la cuptor sau să îi faci piure, ai grijă când îi cureți. De cele mai multe ori, tindem să îndepărtăm coaja într-un strat destul de gros, fără să ne dăm seama că foarte mulți dintre compușii importanți din compoziția lor se regăsesc chiar în zona de sub aceasta.