Cartofii sunt printre legumele favorite ale românilor, indiferent că le savurează în salată orientală sau îi pregătesc la cuptor sau în tigaie. Marile restaurante de mâncare fast-food sunt renumite pentru cartofii lor prăjiți extraordinari, cu un gust delicios. Iată cel mai tare truc pentru a felia cartofii pentru prăjit.
Unele persoane preferă să mănânce cartofi copți, în salată orientală, în timp ce alții prepară un piure cremos sau îi prăjesc ca în marile restaurante fast-food.
Și pentru că tot vorbim despre cartofii prăjiți, cu siguranță ți s-a întâmplat, de mai multe ori, să ți se facă poftă de acele felii de cartofi modelate cu striații de la restaurantul tău preferat, în timp ce erai acasă, pe canapea, alături de prieteni, vizionând un film.
Ei bine, soluția ideală te așteaptă chiar în sertarul din propria bucătărie, pentru că și tu poți folosi un mic truc împărtășit de gospodine, pentru a obține feliile perfecte de cartofi, ideale de prăjit în tigaie.
Tot ce trebuie să faci este să tai un capăt al cartofului pentru stabilitate, apoi vei începe să-l tai, secretul fiind să folosești răzătoarea cu care feliezi merele. În continuare, nu uita să adaugi condimentele tale preferate, pentru ca preparatul să aibă un gust delicios.
Deși cartofii sunt foarte buni la gust, foarte multă lume îi evită din cauza carbohidraților și a faptului că, odată consumați în exces, pot adăuga kilograme acolo unde ele nu sunt dorite.
Cu toate acestea, conform studiului realizat de Pennington Biomedical Research Centre, publicat în Journal of Medicinal Food, cercetătorii au ajuns la concluzia că, de fapt, cartofii ar fi plini de nutrienţi cheie şi ar oferi multiple beneficii pentru sănătate.
Candida Rebello, PhD, profesoară asistentă la Pennington Biomedical, a fost co-investigatoare a studiului care a examinat modul în care o dietă care include cartofi ajută sau nu sănătatea. Ce susține dieteticiana:
„Cartofii nu au un impact negativ asupra nivelului de glucoză din sânge. Din contră, persoanele care au participat la studiul nostru au pierdut în greutate. Oamenii au tendinţa de a mânca aceeaşi cantitate de alimente, indiferent de conţinutul caloric, pentru a se simţi sătui.
Prin consumul de alimente care „cântăresc” mai mult, dar care au un conţinut scăzut de calorii, puteţi reduce cu uşurinţă numărul de calorii pe care le consumaţi. Aspectul cheie al studiului nostru este că nu am redus dimensiunea porţiilor de mâncare, dar am redus conţinutul caloric al acestora prin includerea cartofilor.