Cum să își amintești ce visezi – trucuri pentru ca visul tău să nu se ”piardă”

Cum să își amintești ce visezi – trucuri pentru ca visul tău să nu se ”piardă”
Cum să-ți aduci aminte ce ai visat

Sunt sigur că ți s-a întâmplat cel puțin odată să fii sigur că ai visat ceva dar să nu-ți amintești absolut nimic. Oricât de mult ai încerca să-ți aduci aminte, nu îți vine nici un indiciu legat de ce ai visat. Poate apar mici frânturi dar și acelea mai rău te nedumeresc dacă nu le poți pune cap la cap să înțelegi ceva. În caz că nu știai, visele se formează, de regulă, la fiecare oră, oră și jumătate. Pot dura câteva secunde până la câteva minute. Există unele studii ce sugerează că pot dura și câteva zeci de minute.

Cum să îți amintești ce visezi

În cazul în care ești preocupat serios de visele tale, încearcă să ții un jurnal al viselor. Notează absolut tot ce îți amintești, indiferent cât de puțin este. Nu trebuie să ții cont de reguli gramaticale, doar să pui pe hârtie cât mai mult. Asta, desigur, înainte ca amintirile să dispară din memorie. Odată la o săptămână sau o lună, când vrei tu, citește tot ce ai visat. Este foarte posibil să fii surprins și vei ști mai multe despre ceea ce îți influențează visele.

Dacă ești bun la desen, poți încerca să desenezi în loc să scrii. Exprimă prin desene ce ți-ai amintit din vise. Pentru a îți fi mai ușor, ține un carnețel și un creion lângă tine. După ce te-ai trezit, schițează câteva imagini încât să ilustreze ce-ai visat. Este posibil să îți reconstruiești visul după ce te-ai uitat la ceea ce ai desenat.

În cazul în care nu ai timp să faci scrii sau să desenezi, mai poți încerca doar să dai un titlu viselor. Este mai puțin eficient, dar îți va lua mai puțin timp. Apoi, pe parcursul zilei, atunci când ai timp, le poți reciti. În acest fel, sunt șanse să îți amintești mai des ce ai visat sau măcar mai multe detalii din vis.

Trucuri pentru a îți aminti ce ai visat

  • Înainte de a te culca, golește-ți mintea

Nu îți sugerez să uiți toate informațiile utile din viața de zi cu zi, nu mă refer la asta. Încearcă să nu te gândești prea mult la probleme, la trecut, aceste gânduri de pot distruge și este posibil să nu-ți aduci aminte nimic a doua zi în caz că ai visat.

  • Stabilește-ți o oră de culcare

Încearcă să fii mai disciplinat. Stabilește o oră de culcare și una de trezire. Un program regulat de somn te va ajuta să-ți aduci aminte visele mult mai bine.

  • Nu consuma alcool înainte de culcare

Încearcă să eviți cât mai mult consumul de alcool sau de medicamente înainte de a te culca. De asemenea, evită și mâncărurile grase. Îți vor face somnul mai puțin plăcut.

  • Nu te da jos din pat imediat după ce te-ai trezit

Rămâi culcat puțin, fără să deschizi ochii și fără să te miști prea mult, dar ai grijă să nu adormi din nou. Trezește-te încet și relaxează-te. Încearcă să-ți amintești senzațiile ce le-ai trăit în vis. Cum te-ai simțit? Fericit, speriat, frustrat?

  • Împărtășește visele cu altcineva

Încearcă să povestești ceea ce ai visat cuiva apropiat, chiar dacă este ceva nesemnificativ. Cu cât îți aduci la „realitate” visele, cu atât ți le vei aminti mai des.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI