De multe ori, gospodinele evită să consume maioneză, deoarece pică foarte rgeu la stomac. Ei bine, s-a invetat varianta de maioneză cu pufuleși, perfectă în timpul postului.
Maineza este un sos foarte folosit, doar că adesea dă bătăi d ecap gospodinelor, pentru că se taie și munca este ruinată doar dintr-o mișcare. Ei bine, aceasta variantă este foarte ușoară și nu se poate tăia. Pentru a pregăti maioneza, ai nevoie de rrmătoarele ingrediente:
2 mâini pline cu pufuleţi cu sare
1 linguriţă muştar
1/4linguriță sare
150 ml ulei
Citește și: Maioneză gata în 2 minute. E cea mai simplă variantă, cum faci să nu se taie
Pentru început, luăm doi mâini de pufuleți și îi mărunțim, iar cu ajutorul unei site îi strecurăm pentru a fi cât mai fini. Apoi trecem această pudră obținută printr-un jet de apă și lăsăm să se îmbibe cu apă 5-10 minute, după care îi punem în bolul în care facem maioneza.
Amestecăm puțin și adăugăm peste pudra rezultată din pufuleți muștarul, 1/4 linguriță de sare și începem să amestecăm cu ajutorului unui mixer, de preferat. Începem să amestecăm în vas, adăugând treptat câte puțin ulei, până ce maioneza se îngroaşă. Puteți să adăugați și puțin suc de lămâie, în funcție de ce gusturi aveți. Gata, maioneza este pregătită.
O alternativă perfectă maionezei din pufuleți ar putea să fie sosul libanez de usturoi. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
100 de grame de căței de usturoi curățați
ouă lingurițe de sare
aproximativ 500 de mililitri de ulei neutru, cum ar fi de rapiță sau de floarea-soarelui
120 de mililitri de suc de lămâie
Pentru început, tăiați cățeii de usturoi în jumătate pe lungime. Apoi puneți cățeii de usturoi feliați într-un robot de bucătărie și adăugați sarea. Mixați timp de un minut până când usturoiul este tocat fin. Turnați încet una sau două linguri de ulei, apoi opriți-vă și asteptați două minute. Continuați să adăugați încă o lingură sau două de ulei până cândîncepe să se formezeâ o pastă cremoasă.
În plus, puteți adăuga suscul de lămâie care îi va oferi un gust mai puțin grețos și înțepător. Următotul pas este să mutați sosul într-un recipient de sticlă și acoperiți-l cu un prosop de hârtie. Lăsați-l la frigider peste noapte. Puteți păstra sosul de usturoi dacă îl acoperiți cu un capac ermetic până la două luni.
Citește și: Cum faci maioneză de post. E reţeta pe care trebuie să o ştie orice gospodină, se prepară imediat