Maioneza este preferata tuturor gospodinelor pentru salate sau aperitive delicioase. În perioada postului, însă, ouăle nu pot fi folosite în prepararea ei. Din fericire, există alte ingrediente, de post, care pot face ca maioneza să iasă la fel de delicioasă. Unde mai pui că se face și mult mai repede, iar gustul este identic. Iată după ce rețetă să o prepari.
Deși maioneza este indispensabilă în unele preparate, cei care postesc nu o pot consuma dacă aceasta este făcută cu ouă. Din fericire, există și variante de maioneză de post, care sunt la fel de gustoase. Totodată, sunt și mult mai sănătoase decât ceea ce regăsim pe rafturile magazinelor.
În rândurile de mai jos, vei regăsi o rețetă de maioneză de post, vegetală, simplă care se prepară extrem de rapid. Gustul este la fel ca cel a maionezei clasice, iar avantajul este că poate fi păstrată și mai mult timp la frigider pentru că nu are în compoziția sa niciun ingredient de origine animală.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru a prepara această rețetă simplă, vei avea nevoie de un blender vertical, fiind mai util pentru că toate ingredientele se adaugă odată. Este cel mai la îndemână accesoriu, și înlocuiește cu succes mixerul pe care poate îl folosești la maioneza clasică.
Pentru început, se adaugă uleiul în recipientul blenderului, peste care se adaugă laptele de soia, muștarul , sucul de lămâie și sarea. În cazul în care optezi pentru o maioneză cu boabe de muștar, trebuie să știi că acesta se adaugă la final. Altfel vei zdrobi și semințele și va trebui să treci maioneza prin sită.
Citește și: Masa de post, plină de aditivi alimentari. Cum mănânci 50 de E-uri dintr-un foc, fără să-ți dai seama
După ce ai pus toate ingredientele în recipient, introdu blenderul în interiorul acestuia până ajungi la bază. Pornește-l și amestecă bine, cu mișcări de sus în jos, pentru a se omogeniza treptat maioneza. În aproximativ două minute, preparatul este deja gata. Tot ce trebuie să mai faci este să îi potrivești gustul, cu sare, piper și suc de lămâie.