Maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri cu care se pot asorta salatele, aperitivele și multe alte preparate. Rețeta este extrem de ușor de preparat, dacă ai la îndemână ustensilele potrivite și dacă respecți anumite reguli. Iată, așadar, o cum poți să ai sosul gata în numai două minute. Este rețeta perfectă pentru momentele în care mănânci ceva pe fugă!
Originară din bucătăria franceză, maioneza a devenit astăzi unul dintre cele mai iubite sosuri din lume. Mamele și bunicile noastre îl foloseau la multe mâncăruri, fie pe post de sos, pentru a lega diverse alimente, în salate sau la ouă umplute, fiind extrem de meticuloase atunci când venea vorba de prepararea ei, Nu este deloc dificil să prepari maioneză, însă trebuie să respecți câțiva pași importanți.
Cu siguranță, mulți dintre noi își amintesc de atenția aparte pe care o ofereau gospodinele din familia noastră atunci când venea vorba de prepararea sosului. Foloseau doar lingură de lemn, erau atente la ordinea ingredientelor și învârteau cu grijă pentru ca aceasta să nu se taie.
Tehnologia a mai evoluat însă, iar aceasta ne poate ușura cu mult munca din bucătărie. Cu toate că ingredientele pentru maioneza clasică sunt aceleași ca pe vremea bunicii, modul de amestecare a acestora nu se mai face mecanic. Iată cum faci, în numai două minute, o rețetă simplă de maioneză.
Ingrediente:
Citește și: Maioneză fără ulei, trucul gospodinelor iscusite pentru o salată de boeuf cu puține calorii
Înainte de a începe prepararea maionezei, este important să te asiguri că ingredientele perfecte pentru rețetă. Asigură-te că oul este proaspăt și că muștarul și uleiul sunt de calitate.
Acum, să trecem la modalitatea de preparare. Ei bine, pentru asta vei avea nevoie de un blender vertical cu recipient înalt și diametrul mai mic. Pune în recipient mai întâi oul, apoi muștarul, sucul de lămâie, sarea și la final uleiul.
Introdu accesoriul blenderului în recipient până la bază, pornește-l și ridică-l treptat până la suprafața ingredientelor. Se va forma rapid maioneza și va avea consistența cremoasă, la fel ca cea clasică.
Mai adaugă apoi sare și suc de lămâie, până o faci pe gustul tău.
Citește și: Trucul genial pentru cea mai bună maioneză la salata de boeuf. Când adaugi sucul de lămâie, de fapt