În era digitală, în care gospodinele găsesc tot felul de trucuri geniale pe internet, sfaturi menite să le ajute la curățenie, gătit, organizare, design interior și alte lucruri necesare unei locuințe, iată cel mai simplu truc prin intermediul căruia îți poți face singur capsule de detergent pentru mașina de spălat.
Pentru multe persoane, capsulele pentru detergent au devenit esențiale, în principal pentru că unii internauți susțin că substanțele ar avea o putere de curățare mai mare, față de detergenții obișnuiți.
De asemenea, aceste capsule te ajută să măsori mai bine produsul pe care îl cureți în mașina de spălat, fără să irosești fiecare încărcătură de rufe.
Din acest motiv, iată cât de ușor este să îți fabrici propriile capsule de detergent pentru mașina de spălat chiar la tine în gospodărie, pentru un preț mai mic de 7 lei. Rezultatul o să-ți placă garantat.
Specialiștii susțin că este indicat să îți faci propriile capsule cu detergent. În acest fel te vei asigura de faptul că rufele și hainele tale nu vor fi contaminate, știind exact ce ingrediente ai folosit. Pentru a face capsule pentru detergent ai nevoie doar de câteva ingrediente:
Pentru început trebuie să creezi o coajă de săpun, pe care o vei pune în blender, ca să obții o pudră grosieră. În continuare, vei adăuga bicarbonatul de sodiu și boraxul în praful de săpun. Amestecă-le bine de tot.
Apoi, vei pune oțetul pentru a lega amestecul. Se creează bilele pentru rufe. Le pui într-o formă în care adaugi amestecul și presezi cu putere, pentru a forma capsulele pentru mașina de spălat rufe.
Lasă totul la uscat pentru cel puțin 48 de ore. Nu uita să depozitezi capsulele pentru detergent într-un borcan de sticlă bine închis. Atunci când vrei să speli hainele, este suficient să folosești o singură lingură pentru fiecare încărcătură de rufe.
Un sfat important de luat în calcul este acela să pui capsulele de detergent în cuva mașinii înainte de a pune rufele sau articolele vestimentare pe care dorești să le cureți. De asemenea, dacă alegi să speli cu apă rece, învelișul poate să nu se dizolve complet și să lase pete pe rufe.