Greșeala pe care o fac mulți români la mașina de spălat. Când trebuie puse capsulele pentru rufe

Greșeala pe care o fac mulți români la mașina de spălat. Când trebuie puse capsulele pentru rufe
Greseala pe care o fac multi romani la masina de spalat

Mașina de spălat rufe se numără printre electrocasnicele extrem de utile, însă întrucât nu este tocmai un obiect ieftin și ușor de manevrat se recomandă folosirea cu atenție, pentru ca aceasta să funcționeze la parametri optimi și să ofere cele mai bune rezultate. Spre exemplu, tu știai când se pun, de fapt, capsulele pentru rufe în cuva mașinii de spălat?

Greșeala pe care o fac mulți români la mașina de spălat

Specialiștii spun că aceste capsule de detergent pot fi total ineficiente dacă nu se pun în mașina de spălat la un anumit moment dat. În acest sens, atunci când speli rufe la mașina de spălat, se recomandă ca mai întâi capsulele de detergent să fie puse în cuvă, iar apoi hainele deasupra. Iar dacă speli cu apă rece, învelișul poate să nu se dizolve complet și să lase pete pe rufe.

Alte recomandări

Însă recomandările pentru a folosi mașina de spălat nu se opresc aici. De asemenea, atunci când pui rufele în cuvă, ar trebui să ai grijă și la detalii precum sortarea corectă a hainelor, adăugarea de detergent și de balsam în sertarele dedicate ale mașinii de spălat, setarea temperaturii, a timpului de spălare, evident, în funcție de calitatea materialelor și de gradul de murdărie al hainelor.

Iar dacă folosești, de regulă, un detergent praf și unul lichid, mai trebuie să ai grijă la un anumit aspect. În timp, orificiul de pus detergent poate fi îngreunat de acest praf care se blochează, în timp, acolo, și se întărește, formându-se, în timp, un glod tare de detergent care va împiedica detergentul nou pus pentru o nouă repriză de spălare.

Ce faci însă dacă te afli în această situație? Ei bine, în acest caz trebuie să scoți sertărașul de detergent și să îl cureți. Este indicat ca astfel de procedură să fie făcută cât mai des, pentru a împiedica ca detergentul să se întărească și să îți împiedice activitatea. Pentru a curăța sertarul cu pricina poți folosi produse de curățat pe bază de înălbitor sau obiectul se poate ține în clor, în apă cu bicarbonat de sodiu sau în apă oxigenată.

O altă recomandare, atunci când folosești mașina de spălat, este să ai grijă și la cantitatea de haine pusă în cuvă. În cazul în care sunt prea multe haine, acestea nu se vor spăla bine și, cu siguranță, suprasolicitarea nu îi va face bine nici mașinii de spălat rufe.