Usturoiul, banalul condiment pe care-l folosim aproape zilnic, poate da bătăi de cap. Pe lângă efectele sale curatorii și beneficii, usturoiul are și o mare problemă, mirosul. Mai ales cel lăsat pe mâini, după ce este curățat. Majoritatea gospodinelor încearcă să scape de mirosul persistent de usturoi de pe vârful degetelor. Dar nu reușesc întotdeanua. Aici intervenim noi, după ce am căutat mai multe trucuri, pentru a rezolva această problemă.
Usturoiul îmbunătățește aproape orice fel de mâncare la care ne putem gândi. Mai puțin de dorit? Aroma usturoiului crud care persistă pe vârfurile degetelor, indiferent de câte ori le speli.
Majoritatea gospodinelor au căutat soluții pentru a scăpa de acest miros o dată pentru totdeauna.
Există o modalitate mult mai rapidă de a scăpa de acel miros. Dar asta înseamnă să renunțați la săpun.
Un truc extrem de simplu este să vă frecați mâinile cu o lingură. De fapt, puteți folosi orice obiect din oțel inoxidabil. Dacă aveți în bucătărie linguri, furculițe, din oțel inoxidabil, atunci asta este o soluție.
Doar țineți mâinile sub jet de apă rece în timp ce frecați timp de 10 secunde. Mirosul dispare aproape ca prin minune.
Deși ar putea părea magic, nu este vorba de magie, ci de știință. Se pare că sulful urât mirositor prezent în ceapa și usturoiul folosit, este atras de metalele din oțelul inoxidabil și se leagă de acesta. Este nevoie doar de un mic contact.
În afară de trucul menționat anterior, internetul este plin de astfel de idei ingenioase, folosite pentru a scăpa de mirosul de usturoi de pe mâini.
De exemplu, frecarea mâinilor cu oțet sau suc de lămâie, sau frecarea cu sare, care se spune că este mai eficientă decât cea cu oțel inoxidabil.
Când vine vorba de usturoiul curățat pentru preparatele delicioase, o altă metodă de a scăpa de miros ar fi cartoful crud. Ceea ce aveți de făcut este foarte simplu. Tăiați un cartof în două, frecați-l pe mâini, apoi continuați cu săpun și apă rece.
Explicația este la fel de simplă. Și anume, alimentele care se rumenesc, precum merele și cartofii, au o enzimă, polifenol oxidază. Aceasta poate oxida compușii sulfuroși, inclusiv tiolii și tiocianații care dau usturoiului mirosul său înțepător, transformându-i în compuși inodori.
Dacă funcționează pe lemn, de ce nu și pe pielea umană? În plus, o mulțime de site-uri web susțin acest hack.
Turnați o lingură de zaț de cafea în palma mâinii, adăugați câteva picături de apă și frecați-vă mâinile, exfoliându-vă pielea timp de 30 de secunde. Continuați cu săpun și apă rece.
Zațul de cafea este un cunoscut absorbant de mirosuri. Se recomandă chiar să vă uscați zațul de cafea folosit pentru a-l refolosi și pentru a absorbi mirosurile din frigider, din dulapurile din bucătărie, chiar și din baie.
Turnați un capac de apă de gură în mâini, frecați-le și continuați cu săpun și apă rece. Dacă funcționează la respirație, de ce nu ar putea funcționa și pe piele?
Turnați în mână aproximativ o linguriță de sare și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Adăugați un pic de apă, suficient pentru a face o pastă, apoi frecați-vă mâinile timp de 30 de secunde.
Continuați cu săpun și apă rece. Bicarbonatul de sodiu ar trebui să absoarbă mirosul, iar sarea acționează ca un exfoliant.
Nu aveți la îndemână ustensile din oțel inoxidabil? Un strop de spray cu citrice ar trebui să fie de asemenea de ajuns.
Pur și simplu puneți la macerat niște coajă de citrice în apă fierbinte. Lăsați să se răcească, strecurați și aruncați coaja și transferați-o într-o sticlă cu pulverizator pe care să o păstrați la îndemână pentru situații de urgență.
Respirația miroase de usturoi? Poți scăpa mestecând niște pătrunjel sau mentă proaspătă. De asemenea, puteți bea un ceai verde sau de scorțișoară.
Așadar, după cum ai aflat, să scapi de acel miros încăpățânat de usturoi este mai ușor decât crezi.
Așa că dă-i drumul!