Ingredientul din bucătărie care te ajută să elimini zgârieturile de pe aragazul din oțel inoxidabil. Ce truc genial!

Ingredientul din bucătărie care te ajută să elimini zgârieturile de pe aragazul din oțel inoxidabil. Ce truc genial!
Cum scapi de zgârieturile de pe aragaz, de fapt

Aragazul se poate zgâria foarte ușor într-un moment de neatenție. Din păcate, acesta poate să pară deteriorat și își poate pierde strălucirea după ce este curățat de petele de grăsime. Există un truc genial care o să le scape pe gospodine de probleme!

Ce trebuie să folosești ca să elimini zgârieturile de pe aragaz

Oțelul inoxidabil poate să fie zgâriat dacă folosești un burete de sârmă. Aspectul său poate să aibă de suferit, ținând cont că există obiecte care la care nu ar trebui să se recurgă atunci când vine vorba despre curățarea suprafețelor pretențioase din locuință.

Totuși, în cazul în care te-ai grăbit pentru a scăpa de petele de grăsime, există un truc genial care o să te ajute. Aragazul tău o să strălucească de curățenie și o să pară nou! Trebuie doar să te folosești de câteva ingrediente banale și ieftine, care se găsesc în casele tuturor românilor.

Trebuie să începi prin a curăța grăsimea sau reziduurile alimentare de pe aragaz cu ajutorul unui burete. Folosește săpun lichid și apă, apoi curăță excesul de spumă cu ajutorul unei cârpe umede. Încearcă să recurgi la un amestec făcut dintr-o cană de oțet și două căni cu apă.

Ce soluție trebuie să folosești, de fapt

Umezește cârpa în amestecul obținut înainte de a curăța suprafața aragazului. Lasă soluția să acționeze timp de 2 minute, stoarce obiectul folosit și repetă mișcările făcute. Apoi, după ce ai terminat cu acest pas esențial, încearcă să recurgi la un alt amestec obținut din ingrediente simple.

O soluție făcută din bicarbonat de sodiu și suc de lămâie o să te scape de orice problemă! Suprafața din oțel inoxidabil trebuie să fie frecată cu o cârpă îmbibată în acest amestec făcută în casă. O să observi că ingredientele au un efect fenomenal asupra aragazului tău!

Ce ingrediente din bucătărie te ajută să faci curățenie

Niciodată nu a fost mai ușor să faci curățenie! Bicarbonatul de sodiu are beneficii uluitoare atunci când este folosit la curățenie. Nu uita să usuci aragazul cu o cârpă uscată și moale după ce te-ai folosit de amestecul făcut din ingredientele banale, potrivit stiridiaspora.ro.

De asemenea, nu uita că mai există un secret care o să te ajute la final. Trebuie să întinzi puțină făină sau amidon de porumb pe suprafața aragazului pentru un plus de strălucire. Ulterior, trebuie să lustruiești totul cu o cârpă moale și uscată pentru a îndepărta reziduurile lăsate de ingrediente.