06 feb. 2022 | 15:05

A tăiat un cartof în două și apoi a încercat ceva nemaiauzit. Trucul pe care trebuie să-l știe gospodinele pentru casă

Diverse
A tăiat un cartof în două și apoi a încercat ceva nemaiauzit. Trucul pe care trebuie să-l știe gospodinele pentru casă
A taiat un cartof in doua si apoi a incercat ceva nemaiauzit. Trucul pe care trebuie sa-l stie gospodinele pentru casa

De când a fost domesticit, pentru prima dată, în Anzii din America de Sud, acum aproximativ 8.000 de ani, cartoful modern a schimbat lumea. Și, deși sunt multe de spus despre cartof ca aliment, acesta poate îndeplini și o serie de funcții în afara bucătăriei. Iată câteva exemple ale numeroaselor moduri de a folosi un cartof crud pentru diverse sarcini casnice.

Cum cureți suprafațele din casă folosind un cartof

Indiferent că vorbim de un articol de îmbrăcăminte, mobilier tapițat sau un covor, există două moduri de a folosi cartofii cruzi pentru a elimina petele persistente.

Prima metodă presupune să tăiați pur și simplu un cartof crud în jumătate și să frecați pata cu interiorul legumei. Umiditatea naturală și amidonul din tubercul vor elimina petele de grăsime, iar suprafața va fi, din nou, curată.

A doua metodă presupune să adăugați câțiva cartofi cruzi, rași, într-un vas cu apă caldă și să-l lasați să stea, până când apa va căpăta o culoare tulbure.

După ce scoateți cartofii rasi din bol, luați o bucată de vată sau o dischete demachiante cu care veți tampona petele de pe haine, folosind apa de la cartofi.

Cum extragi un bec spart cu ajutorul cartofilor

Un al truc genial este să folosiți cartoful pentru a scoate becul spart. De exemplu, dacă partea superioară a unui bec se rupe în timp ce îl scoateți dintr-o priză, puteți utiliza un cartof crud pentru a-l scoate.

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați o bucată groasă de cartof crud, apăsați partea tăiată a cartofului rămas în bulbul rupt și răsuciți ușor. Acest lucru ar trebui să vă permită să deșurubați ce a mai rămas din bec și să-l scoateți, fără probleme. Odată ce ați reușit, aruncați cartoful și resturile de bec la gunoi.

Cum elimini rugina cu ajutorul cartofilor

Cartofii conțin un compus numit acid oxalic, care ajută la descompunerea ruginii pe anumite metale, inclusiv pe fier. Pentru a încerca acest truc, trebuie să tăiați un cartof crud în jumătate.

Apoi, înmuiați bucata porționată în bicarbonat de sodiu și frecați cartoful de vesela ruginită. Insistați, dacă petele nu ies imediat. La final, clătiți și ștergeți bine obiectul metalic, folosind o cârpă curată.

Această metodă poate fi folosită pentru a îndepărta rugina de pe ustensile metalice de bucătărie, unelte, foarfece și alte articole de uz casnic.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Pensiile care vor trece printr-o a doua recalculare. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, anunţ important
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro