14 mart. 2022 | 08:04

Cum s-a îndrăgostit Volodimir Zelenski de soția lui. S-a întâmplat într-o singură zi importantă

Diverse
Cum s-a îndrăgostit Volodimir Zelenski de soția lui. S-a întâmplat într-o singură zi importantă
Volodimir Zelenski, omul momentului

Astăzi toată lumea este cu ochii pe el și pe ceea ce se întâmplă în Ucraina. Dar, înainte de a ajunge în această postură, ingrată, Volodimir Zelenski a fost copil, ulterior adolescent și mai apoi tânăr student la drept. După facultate avea să devină actor și, culmea, să joace rolul unui președinte. Astăzi își joacă propriul rol într-un moment extrem de dur din viața sa. Cât despre relația sa cu Olena Zelenska, totul a început în urmă cu 27 de ani. În ultima zi de școală avea să înceapă totul.

Volodimir Zelenski, omul momentului

Volodimir Zelenski a fost la apogeul carierei sale de actor și comediant înainte de a renunța la tot pentru a deveni președinte în 2019. După trei ani dificili în politică, el este acum chipul sfidării naționale, câștigând recenzii entuziaste ca lider în timp de război.

Actul de conducere este întotdeauna legat de performanță, cel puțin într-o anumită măsură. A părea un lider este aproape la fel de important ca și a fi un bun lider. Fotografiile președintelui rus Vladimir Putin fără cămașă, de exemplu, au scopul de a-l face să pară atât fizic, cât și psihic puternic, nu doar un lider, ci și o icoană a masculinității. Dar chiar și așa, fiecare președinte din era mass-mediei a trebuit să țină cont de faptul că nu numai că este președinte, dar îl și interpretează la televizor.

În primele zile ale războiului din Ucraina, Zelenski și-a folosit talentele de interpret pentru a face apeluri emoționale către lume. Uneori, aceste apeluri ajung direct la liderii mondiali, dar multe dintre ele sunt postate pe rețelele de socializare pentru ca toată lumea să le vadă.

Citește și: Volodimir Zelenski solicită de urgență sprijinul NATO: „Este doar o chestiune de timp până când rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru”

Dragostea lui Volodimir Zelenski pentru soția sa

Până să ajungă să facă toate astea, a fost un eminent student la Drept. Este momentul în care o cunoaște pe cea care îi va deveni soție, Olena. Totul avea să înceapă în ultima zi de școală, în urmă cu 27 de ani. Într-o postare în ianuarie 2020, Olena descrie un „bărbat adevărat” care îi dădea „fluturi” și o făcea completă.

Un iubit a cărui prezență o simțea când erau despărțiți și ale cărui vise comune distrugeau orice teamă. „În siguranță. Confortabil. Niciodată calm, dar întotdeauna interesant. Așa te simți când un bărbat adevărat este lângă tine. Cel pe care te poți baza în toate”, scrie ea.

Cu doar 12 zile mai tânără decât Volodimir, Olena, la fel ca soțul ei, a crescut în fostul oraș minier Krivi Rih din centrul Ucrainei. Deși au fost la aceeași școală, cei doi și-au intersectat rareori drumurile. „Abia în ultima zi de școală m-a văzut”, a dezvăluit el despre sentimentele sale pentru ea.

Olena a continuat să studieze arhitectura, în timp ce Volodimir a studiat dreptul la Universitatea Națională din Krivi Rih. Pe când era proaspăt înscris la facultate, în 1995, a dat peste Olena pe stradă și a cerut să împrumute un filmuleț video pe care îl avea asupra sa, deși îl vizionase de opt ori înainte, pentru a avea o scuză pentru a-i cere numărul de telefon și a aranja să i-l returneze. Dragostea a înflorit, Volodimirdescriind cum „s-a îndrăgostit profund, irevocabil”, confom Daily Mail.

De la actor la președinte în timp de război

Visând la o carieră în comedie, în 1997 a creat o companie de producție, Kvartal 95, recrutând-o pe Olena ca scenaristă. Scopul acesteia a devenit acela de a ironiza clasa politică, ridiculizând corupția din Ucraina, iar cei doi și-au petrecut ultimul an de facultate creând scenarii împreună. Kvartal 95 s-a dezvoltat rapid, adunând sute de prieteni și colegi.

După ce au călătorit în Ucraina și în alte țări ex-sovietice pentru a juca, cuplul s-a căsătorit în septembrie 2003. Fiica lor, acum în vârstă de 17 ani, s-a născut în iulie anul următor, iar cuplul s-a mutat în capitala Kiev.

În această perioadă, Volodimir Zelenski a început să joace în emisiuni TV, apărând în primul sezon din Ucraina al emisiunii „Dancing With The Stars”. Pe măsură ce steaua lui a crescut, se pare că Olena a trecut pe plan secund.

„A existat o perioadă în care a trebuit să mă dau la o parte… . El a fost întotdeauna un dependent de muncă. Și când este vorba de muncă creativă și sunt mulți oameni interesanți în jur, îți dai seama că poate acum ești mai puțin interesantă pentru el decât ai vrea să fii … . Slavă Domnului că el și cu mine am avut suficientă răbdare și totul a decurs destul de bine.”, povestește Olena Zelenska.

„Am decis să facem ceva pentru a ne salva democrația

Între timp, dincolo de sacrificiul conjugal, se afla un sentiment tot mai mare de neliniște față de suferința ucrainenilor. Odată cu numirea miliardarului Petro Poroșenko în funcția de președinte în 2014, ea spune că țara a devenit mai autoritară, adăugând că acela a fost meomentul când „am decis să facem ceva pentru a ne salva democrația”.

Din 2015, Volodimir a jucat în serialul TV „Servant Of The People”, în care l-a interpretat pe Holoborodko, un profesor de istorie ales în mod neașteptat președinte după ce un video de dezlănțuire devine viral. Atât Poroșenko, cât și Putin au fost țintele satirei din serial.

Zelenski și familia amenințați cu moartea

Olena a rămas acasă în timp ce Volodimir a făcut spectacole pentru soldații de pe front, spectacole „scrise cu inima”, dar care, cu toate acestea, au pus în pericol viața familiei sale. După ce o scenetă despre liderul cecen Ramzan Kadîrov care a cedat în lacrimi a dus la amenințări cu moartea, cuplul a trebuit să angajeze pază. În cele din urmă, Olena a renunțat la propria protecție  dar, spune prima dpoamnă a Ucrainei, „am păstrat gărzile de corp pentru copiii mei”.

Când, în 2017, Kvartal 95 a creat un partid politic, Servant Of The People, acesta a fost menit să împiedice alte persoane să folosească numele în scopuri politice cinice, dar a devenit rapid un concurent real. Inițial, Olena s-a opus ambiției politice a soțului ei, deoarece totul s-ar fi schimbat. Ea a glumit că a aflat că Zelenski a candidat la președinție abia după ce a citit pe rețelele de socializare, pentru că el „ar fi uitat să-i spună, dar a adăugat: „Discutăm de mult timp despre acest lucru și i-am spus că îl voi susține întotdeauna.

Citește și: Singurul om care poate „salva Ucraina de la dezastru”, conform previziunilor Babei Vanga descoperite de ruși. Nu se referă la Zelenski

Olena Zelenska: „Nu am suficient timp pentru mine”

Atunci când Volodimir a câștigat alegerile cu o majoritate zdrobitoare în mai 2019, schimbarea din viața Olenei Zelenska a fost una totală. Dintr-o dată, a fost înconjurată în mod constant, la un momen dat declarând că „Nu am suficient timp singură cu mine însumi … . Acum o baie este singurul meu refugiu

Ea a încercat din greu să mențină normalitatea, dar, aruncată în lumina reflectoarelor ca un simbol al modei, ea a fost hotărâtă să pună în valoare talentul ucrainean. Deși și-a continuat cariera de scenaristă, ea știe că a fi Prima Doamnă îi oferă responsabilități care nu pot fi delegate și oportunitatea de a atrage atenția oamenilor asupra unor probleme sociale importante.

Ea a reformat alimentația în școlile din Ucraina și a făcut campanie împotriva violenței domestice. Ea a ținut un discurs la cel de-al treilea Congres al femeilor ucrainene în 2019, a susținut sportivii paralimpici și a apărat cu fermitate libertatea de exprimare.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
Capital.ro
Patru zodii vor avea noroc la bani înainte de Paște | Se îmbogățesc rapid, iar oportunitățile apar de nicăieri
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro