O familie din Anglia reușește să trăiască cu 6 lire pe lună, ceea ce înseamnă aproximativ 30 de lei, și încă foarte bine. Bărbatul, capul familiei care are și doi copii, a deprins un mod anume de viață văzut la bunica sa. Familia locuiește în Manchester și a descoperit o alternativă ingenioasă în locul cumpărăturilor din magazine.
O familie din Manchester, Anglia, nu își face probleme de scumpirea alimentelor pentru că a apelat la o alternativă ingenioasă de a trăi.
Jim Parums, în vârstă de 32 de ani, și soția lui, Kate, de 35 de ani, își porcură cele necesare hranei din pădurile locale și din grădina proprie.
Jim Parums a început să cutreiere pădurile după hrană de la o vârstă fragedă, atunci când bunica sa, Anne, de 84 de ani, mergea în pădure la cules de ciuperci.
Bărbatul spune acum că fiecare masă pe care o mănâncă familia este strict gătită cu ingrediente cultivate în grădină sau culese din pădurile din apropiere.
Chiar dacă nu cheltuie bani, familia mănâncă foarte bine. Felurile de mâncare pregătite includ chiar și păsări sălbatice, în special fazani, dar și pește sau scoici. De asemenea, cuplul are două fetițe de trei și 1 an, pe care le hrănesc cu aceeași mâncare.
Familia Parums a adoptat acest stil de viață încă din ianuarie 2020, atunci când s-a hotărât să renunțe la shopping-ul din magazine.
În prezent, Jim și Kate spun că cheltuiesc doar 6 lire sterline pe lună, iar banii se duc pe paste și uleiul de măsline. În acest fel, familia economisește mai mult de 120 de lire sterline într-o săptămână.
„Unele dintre cele mai gustoase ingrediente sunt gratis și le găsiți la câțiva pași de casă. Cu puțină îndrumare, căutarea hranei în pădure poate să vă ajute să economisiți enorm. Familia mea și cu mine vizităm rar supermarketul nostru local, deoarece avem tot ce ne trebuie în grădina noastră sau prin împrejurimi. Nu irosim niciodată mâncarea”, a dezvăluit Jim Parums, conform The Sun.
Bărbatul face cu cele găsite în pădure chiar și deserturi. Astfel, a inventat o rețetă de înghețată cu ciuperci.
„Chiar și fiica noastră cea mare poate distinge ciupercile după petele lor și are doar trei ani!”, mai spune bărbatul.
Jim spune că soția lui a fost sceptică la început, dar că acum a devenit expertă la cules de hrană din pădure.
„Când ne-am cunoscut, lui Kate i se părea ciudat. Dar a fost uimită când i-am făcut trei feluri de mâncare, cu ingrediente culese din pădure”, povestește Jim Parums.
Acum, familia a ajuns să facă bani împărtășind cunoștințele lor, contracost, și altor familii interesate să reducă cheltuielile cu mâncarea, dar și din vânzarea felurilor de mâncare inedite de care lumea este foarte curioasă.