24 nov. 2022 | 18:31

Cum salvezi mâncarea arsă. Trucurile bucătarilor din întreaga lume

Diverse
Cum salvezi mâncarea arsă. Trucurile bucătarilor din întreaga lume
Cum salvezi mâncarea arsă. Trucurile bucătarilor din întreaga lume pentru a salva produsele lăsate prea mult pe flacără.

Ai uitat cratița pe foc și s-au ars preparatele gătite? Există câteva modalități prin care poți remedia această problemă. Nu trebuie să arunci mâncarea, dacă ai ars o parte din ea. Iată cum salvezi mâncarea arsă, cu ajutorul trucurilor celor mai experimentați bucătari din întreaga lume. E mai simplu decât ai fi crezut.

Cum salvezi mâncarea arsă

Dacă ai lăsat mâncarea pe foc și te-ai ocupat, între timp, de alte sarcini, este foarte posibil să descoperi că preparatul are un gust afumat. Asta, din cauza arsurii de la fundul vasului de bucătărie. În general, dacă gătim sau încălzim mâncare, este bine să fim atenți la preparatul de pe foc și să-l monitorizăm până închidem flacăra de la aragaz.

Mâncarea pe care o gătim poate să capete un gust neplăcut de fum dacă o încălzim într-un vas de bucătărie nepotrivit. Totuși, de cele mai multe ori, preparatele ajung să fie arse din cauza lipsei de atenție. Chiar și așa, nu înseamnă că trebuie să arunci imediat mâncarea. În unele cazuri, se mai poate salva.

De exemplu, dacă ai lăsat la încălzit sos pe bază de bulion și s-a prins de tigaie, îl poți salva cu un cubuleț de zahăr. Tot ce trebuie să faci este să muți sosul din tigaie într-un vas curat de bucătărie. Apoi, adaugă în acesta un cub sau o jumătate de linguriță de zahăr. Pune înapoi sosul la încălzit, însă menține flacăra de la aragaz la intensitate mică. Gustă sosul și testează dacă și-a menținut aroma de arsură. Dacă ești mulțumit de el, poți adăuga condimentele preferate.

Trucuri împărtășite de bucătari

Unele dintre cele mai comune mâncăruri arse în bucătărie sunt tocănița și garnitura preparată pe bază de legume. Bucătarii cei mai experimentați au venit cu o serie de recomandări pentru gospodine. Astfel, bucătăresele nu vor mai fi nevoite să arunce mâncărurile din cauză că le-au afumat. Ce trucuri secrete vor schimba gustul preparatelor.

Dacă tocănița pe care ai lăsat-o pe foc a început să se prindă de fundul oalei și să ardă, schimbă vasul în care o încălzești sau gătești. Pune restul de mâncare neafumată într-un vas de bucătărie curat. În compoziția adaugă, apoi, apă și ulei în așa fel încât mâncarea să aibă suficientă umiditate pentru a fierbe. După două minute, pune deasupra un colț de pâine.

Așază capacul peste vasul de gătit, pe care îl lași pe foc, la flacără mică. Gustă, apoi, mâncarea. Vei observa că bucata de pâine pe care ai introdus-o în tocăniță a absorbit aroma de arsură. Adaugă condimentele și continuă să gătești mâncarea.

În cazul garniturii de legume, poți scăpa de gustul de arsură cu ajutorul unui cartof întreg, crud. La fel ca în cazul celorlalte două situații, mută garnitura de legume într-un vas curat de bucătărie. Adaugă peste ea puțină apă și un pic de ulei. Dă compoziția la foc, la flacără mică și pune printre legume un cartof crud. Pulpa tuberculului va absorbi mirosul de arsură.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Violeta Bănică dă din casă. Ce spune despre Adrian Brâncoveanu, iubitul mamei ei
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro