26 oct. 2020 | 14:55

Cum prepari pelmeni, cea mai populară mâncare din Rusia pe care toți o vor

Știri generale
Cum prepari pelmeni, cea mai populară mâncare din Rusia pe care toți o vor
Reţeta PELMENI CU CARNE, mâncarea rusească pe care o să o adori

Dacă nu mai ai idee ce să pregăteşti bun pentru cei dragi, atunci poţi încerca cea mai populară mâncare din Rusia. Uşor de făcut, dar de mare efect, reţeta de mai jos este una pe care o vei scrie sigur în caietul cu cele mai bune feluri de mâncare. Iată cum prepari pelmeni!

Aceasta este cea mai populară mâncare din Rusia

Se găsesc la orice colţ de stradă, sunt uşor de făcut, ieftini, dar absolut delicioşi. Aşadar, de ce nu i-ai face şi tu?! În Rusia, despre pelmeni (pelneani: pel – ureche, neani – aluat) se spune că este mâncarea burlacilor, dar o îndrăgesc chiar şi cei mai pretenţioşi copii.

Originari din Siberia, pelmenii se servesc cu smântână sau cu un sos realizat din oţet şi piper şi pot fi congelaţi pentru a-i mânca ori de câte ori ai poftă, dar şi nu şi chef sau timp de gătit. În România, aceştia pot fi numiţi colţunaşi, însă ruşii nu folosesc brânză în compoziţie, ci carne.

Cum prepari pelmeni sau colţunaşi cu carne

Acum că ai aflat câte ceva despre ei, nu îţi mai rămâne decât să iei caietul cu reţete şi să notezi ingredientele necesare pentru a prepara cei mai buni pelmeni.

Pentru umplutura ai nevoie de:

  • 250 g carne tocată de vită
  • 250 g carne tocată de porc
  • 2 cepe, tocate fin sau date prin răzătoare
  • 2-3 căţei usturoi, pisaţi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 2 linguri unt
  • smântână (pentru servit)
  • pătrunjel (pentru servit)
Pelmeni, cel mai popular fel de mâncare din Rusia

Pelmeni, cel mai popular fel de mâncare din Rusia

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 3 căni făină
  • 1 cană apă rece
  • 2 linguri ulei
  • Sare

Mod de preparare pelmeni

Prima oară frământam aluatul amestecând toate ingredientele într-un bol mai mare. După zece minute, acoperim şi lăsăm aluatul să se odihnească. Între timp, ne ocupăm de umplutură. Carnea tocată, ceapă, usturoiul, sarea şi piperul se amestecă bine.

Aluatul se împarte în patru părţi şi se întinde fiecare într-o foaie subţire. Decupăm cu ajutorul unui pahar sau al unui inel special cercuri şi punem câte o linguriţă de umplutură. Marginile se împăturesc una peste alte şi se sigilează apăsând bine. Pelmenii se aşază pe o tavă înfăinată bine până să îi punem în apă clocotită.

Într-o oală mare cu apă adaugăm puţină sare şi foile de dafin. Când apa fierbe, punem colţunaşii ruseşti cu ajutorul unei palete. Când aceştia se ridică la suprafaţă mai lasăm 5 minute, apoi se scot şi adăugăm untul. Se servesc cu smântână şi pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!