Un ceai călduț sau un pahar cu lapte merge bine alături de un biscuite de casă delicios, preparat din ingrediente naturale, așa cum făceau mamele sau bunicile noastre. Vă prezentăm trei rețete de biscuiți de casă ușor de preparat.
1.Biscuiți de casă cu ciocolată, susan și nuci
Ingrediente: 300 de grame de făină, 70 grame amidon de porumb, 60 de grame cacao, 2 lingurițe rase de praf de copt, 250 g unt moale de 82% grăsime, 3 gălbenușuri, 150 g zahăr, 100 grame nuci mărunțite, 2-3 linguri de susan.
Mod de preparare:
Se mixează untul moale cu zahărul și cu gălbenușurile până ce se obține o cremă omogenă. Separat, se amestecă făina cu cacao, amidonul și praful de copt, apoi se cern printr-o sită deasă. Se adaugă mixul de făină și cacao în crema de unt, nucile, susanul și se frământă până ce obținem un aluat moale și compact, apoi învelim în folie alimentară.
Punem aluatul în frigider, pentru 30 de minute. După s-au scurs cele 30 de minute, scoatem aluatul de la rece, îl întindem pe blatul de lucru și formăm biscuiții. Apoi, îi așezăm pe o tavă cu hârtie de copt și îi băgăm la cuptorul încins la 175 °C pentru aproximativ 15 minute.
2. Floricele cu gem
Ingrediente: 250 g de făină, 2 gălbenușuri, 70 g de zahăr, 120 g unt, coaja rasă de la o lămâie, zahăr tos pentru presărat deasupra, gem, după preferință.
Mod de preparare:
Cernem făina. Facem o gropiță în mijloc și adăugăm gălbenușurile, untul rece, zahărul și coaja de lămâie. Amestecăm și frământăm un aluat omogen pe care îl învelim apoi în folie alimentară și dăm la frigider pentru 30 de minute. Încingem cuptorul la 170 °C. Întindem aluatul și decupăm forme de flori sau după preferință.
Într-o tavă punem hârtie de copt si așezăm formele de aluat, presarăm zahărul tos și dăm tava în cuptor pentru 10-15 minute până când se rumenesc frumos. Punem un strat de gem pe un biscuite, așezăm deasupra altul și presăm ușor.
3. Biscuiți cu lămâie
Ingrediente: 250 g de făină, 220 g zahăr, 160 g unt moale, 2 ouă la temperatura camerei, coaja de la 2 lămâi, 1 linguriță esență de vanilie, 1 linguriță praf de copt și un praf de sare.
Mod de preparare:
Mixezi untul și zahărul până când obții o textură cremoasă. Apoi adaugă câte un ou și continuă să mixezi. Adaugă esența de vanilie, coaja de lămâie și mai amestecă puțin. Încorporează apoi făina, sarea, praful de copt și amestecă până ce vei obține un aluat fără cocoloașe. Întinde aluatul pe blatul de lucru înfăinat. Decupează forme rotunde, apoi așază-le într-o tavă cu hârtie de copt.
Pune tava la cuptorul preîncălzit la 190 °C, pentru 10-12 minute sau până când marginile devin aurii. Scoate biscuiții din cuptor, lasă-i să se răcească complet și servește-i cu ceai și lămâie.