21 apr. 2021 | 14:21

Cum prepari acasă, de fapt, peștele în mod corect. La detaliul ăsta nu e atent nimeni

Sănătate
Cum prepari acasă, de fapt, peștele în mod corect. La detaliul ăsta nu e atent nimeni
Cum prepari acasă peștele în mod corect

Cel mai greu post din an, cel al Paștelui, are două dezlegări la pește. El este unul dintre alimentele pe care nutriționiștii le recomandă în orice situație. Deși pare simplu de gătit o astfel de carne, este contrar așteptărilor. Detalii despre cum poți prepara acasă corect acest aliment.

Prepararea peștelui, floare la ureche! Indicații pentru a-l găti corect acasă

Gătitul cărnii de pește este, în realitate, dificil, în special fiindcă peștele este mult mai fragil și carnea sa are tendința de a se rupe mai ușor. Luând în calcul detalii despre fiecare etapă, de la alegerea lui din pescărie sau supermarket până la condimentarea lui, vei vedea că prepararea acestui tip de carne va deveni ușoară.

Fie că alegi file de pește sau pește întreg, acesta trebuie să aibă miros marin, cu o tentă dulce. Orice miros neplăcut indică alterarea lui. De asemenea, trebuie să mai ții cont și de un alt aspect. Peștele trebuie să fie înconjurat de gheață și să stea departe de razele soarelui. Dacă alegi să cumperi pește întreg, verifică ochii și branhiile.

Ochii lucioși sunt semn că peștele este proaspăt, în timp ce ochii gri, tulburi, dau dovadă de un pește vechi. Branhiile unui pește proaspăt ar trebui să aibă o culoare luminoasă și o textură metalică și ține minte că decolorarea și petele maronii sunt primele semne ale alterării lui.

Poate fi făcut la cuptor, pe grătar sau prăjit 

După ce ai trecut de acest pas, începe nebunia în bucătărie. În general, carnea de pește este gătită la grătar sau la cuptor. Peștele prăjit poate fi delicios dacă îl asezonezi cum trebuie. El face o echipă bună cu parmezanul, ierburile aromatice, smântâna, sosul de ciuperci, cartofii și sosul de usturoi. Somonul, tonul și peștele-spadă se potrivesc de minune pe grătar. Curăță grătarul și dă-l cu câțiva stropi de ulei de măsline înainte de a frige carnea pe el. Întoarce carnea de pe o parte pe alta.

În ceea ce privește modalitatea de a-l face la cuptor, grătirea lui astfel, la o temperatură ridicată, îi scoate în evidență aroma și ajută la a-l face caramelizat în exterior și suculent în interior. Pudra de chilli și chimionul sunt excelente pentru peștele preparat în acest mod.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat și ai centrală
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro