Cel mai greu post din an, cel al Paștelui, are două dezlegări la pește. El este unul dintre alimentele pe care nutriționiștii le recomandă în orice situație. Deși pare simplu de gătit o astfel de carne, este contrar așteptărilor. Detalii despre cum poți prepara acasă corect acest aliment.
Gătitul cărnii de pește este, în realitate, dificil, în special fiindcă peștele este mult mai fragil și carnea sa are tendința de a se rupe mai ușor. Luând în calcul detalii despre fiecare etapă, de la alegerea lui din pescărie sau supermarket până la condimentarea lui, vei vedea că prepararea acestui tip de carne va deveni ușoară.
Fie că alegi file de pește sau pește întreg, acesta trebuie să aibă miros marin, cu o tentă dulce. Orice miros neplăcut indică alterarea lui. De asemenea, trebuie să mai ții cont și de un alt aspect. Peștele trebuie să fie înconjurat de gheață și să stea departe de razele soarelui. Dacă alegi să cumperi pește întreg, verifică ochii și branhiile.
Ochii lucioși sunt semn că peștele este proaspăt, în timp ce ochii gri, tulburi, dau dovadă de un pește vechi. Branhiile unui pește proaspăt ar trebui să aibă o culoare luminoasă și o textură metalică și ține minte că decolorarea și petele maronii sunt primele semne ale alterării lui.
După ce ai trecut de acest pas, începe nebunia în bucătărie. În general, carnea de pește este gătită la grătar sau la cuptor. Peștele prăjit poate fi delicios dacă îl asezonezi cum trebuie. El face o echipă bună cu parmezanul, ierburile aromatice, smântâna, sosul de ciuperci, cartofii și sosul de usturoi. Somonul, tonul și peștele-spadă se potrivesc de minune pe grătar. Curăță grătarul și dă-l cu câțiva stropi de ulei de măsline înainte de a frige carnea pe el. Întoarce carnea de pe o parte pe alta.
În ceea ce privește modalitatea de a-l face la cuptor, grătirea lui astfel, la o temperatură ridicată, îi scoate în evidență aroma și ajută la a-l face caramelizat în exterior și suculent în interior. Pudra de chilli și chimionul sunt excelente pentru peștele preparat în acest mod.