03 aug. 2020 | 08:54

Rețeta completă de pește cu legume, recomandată de Chef Sorin Bontea

Știri generale
Rețeta completă de pește cu legume, recomandată de Chef Sorin Bontea
Rețeta completă de pește cu legume, recomandată de Chef Sorin Bontea

el mai suculent, cel mai fraged pește alb gătit cu legume, folosind aproape orice pește alb ferm pe care ți-ar plăcea, cod, tilapia, hadcock, bas, catfish, mână, etc. Peștele este copt între straturi de ceapă, morcovi, telina, ardei, rosii si ierburi proaspete, așa ne spune Chef Sorin Bontea, cel puțin.

Rețeta completă de pește cu legume, recomandată de Chef Sorin Bontea

Peștele alb suculent și fraged este copt împreună cu o mare abundență de legume, ceapă, morcovi, țelină, ardei gras, roșii, usturoi și ierburi proaspete. Toate aromele se topesc într-un singur fel de mâncare delicios. Aceasta vă va satisface poftele pentru ceva copios, dar vă va lăsa totuși să vă simțiți ușor și sănătos. Există atât de multe soiuri diferite disponibile de pește, iar cele mai multe dintre ele funcționează excelent în această rețetă, dar recomandarea este a se folosi pește alb. Unul dintre preferatele lui Sorin Bontea este codul, dar de-a lungul timpului a folosit multe tipuri diferite de pește alb. Alte opțiuni de pește alb: haddock, tilapia, swai, bas, grouper, pește catifel, snapper, whiting, etc. Puteți folosi pește proaspăt sau congelat, trebuie doar să îl dezghețați înainte de a-l găti. Recomandarea este să folosiți ceapă, țelină, morcovi, ardei gras, roșii, usturoi și diferite ierburi.

Rețeta completă de pește cu legume, recomandată de Chef Sorin Bontea

Rețeta completă de pește cu legume, recomandată de Chef Sorin Bontea

Cojiți și înjumătățiți ceapa, apoi feliați-le subțire. Cojiți usturoiul și apoi tocați-l sau folosiți o presă de usturoi. Cojiți și grătați morcovii, feliați subțiri țelina și julienne ardeiul gras. Îndepărtați semințele din roșii și rdați-le pe o răzătoare. Acesta este un truc curat pentru a „curăța” rapid tomatele și a elimina pielea în același timp. În loc să gratinați roșiile, le puteți trece prin procesatorul de alimente sau blender sau chiar tocați roșiile. Dacă nu aveți roșii proaspete, puteți folosi roșii din conserve, piure de roșii sau sos de roșii. Roșiile proaspete gratinate au cea mai bună aromă și textură. Nu numai că roșiile proaspete sunt mai puțin acide și au o aromă mai dulce, dar creează un „sos” delicios pentru legume.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade, apoi tăiați peștele în bucăți mai mici și uscați-l cu un prosop de hârtie pentru a scăpa de excesul de umiditate. Condimentează cu sare, piper negru măcinat și oricare dintre condimentele și ierburile tale preferate pentru a aromatiza peștele. Încălziți uleiul într-o tigaie și gătiți peștele aproximativ 2-3 minute pe o parte. Ar trebui să fie încă parțial crud în centru. Gătiti peștele în loturi până când este parțial fiert. Transferați peștele pe o farfurie în timp ce pregătiți legumele. Într-o tigaie mare, gătiți ceapa, morcovii și țelina, asezonând cu sare și piper negru măcinat după gust, timp de 5-7 minute, până când legumele se înmoaie. Adăugați ardeiul gras, roșiile și usturoiul. Condimentează cu sare și piper, precum și mai multe ierburi uscate și condimente care îți plac. Gătiți inca 8-10 minute. Adăugați ierburile proaspete odată ce legumele sunt luate de pe foc.

Peștele este încă crud în centru când îl introduci la cuptor. De asemenea, dacă ați introdus peștele în cuptor crud, acesta va emana mult exces de lichid, ceea ce nu se întâmplă atunci când îl preparați la căldură mai mare într-o tigaie. Altfel, vasul ar fi destul de apos. Gratinând legumele într-o tigaie creează mai întâi caramelizarea, aduce dulceața naturală a legumelor și reduce semnificativ procesul de gătire.

Întindeți jumătate din legume pe fundul vasului de copt pe care îl veți folosi. Nu contează ce fel de vas de coacere folosiți, atât timp cât este răcit, adânc și poate fi acoperit. Puteți folosi folie de aluminiu pentru a o acoperi. Puneți un strat de pește peste legume. Întindeți legumele rămase peste pește. Întindeți peste legume un strat subțire de maioneză, smântână sau iaurt. Acest pas este complet opțional, dar adaugă o cremozitate frumoasă pe deasupra peștilor și legumelor, dar puteți omite acest pas complet, dacă doriți. Acoperiți vasul de copt cu un capac sau folie de aluminiu și coaceți în cuptorul preîncălzit aproximativ 30-40 de minute. De asemenea, puteți face toate lucrările de pregătire înainte, din timp, să asamblați peștele și legumele în vasul de copt și să îl păstrați la frigider până când sunteți gata să îl coaceți. În acest caz, va trebui să coaceți acest vas mai mult timp, 40-50 de minute.

ingrediente

  • 2 1/2 kg de pește alb ferm (tilapia, swai, cod, etc)
  • 2 – 3 linguri de ulei (semințe de struguri, avocado, măsline, floarea soarelui, etor)
  • 2 cepe mari (feliate)
  • 3 – 4 morcovi (grătați)
  • 2–3 tulpini de țelină (feliate)
  • 4 roșii (însămânțate și mărunțite sau tocate)
  • 1 piper mare (julienned)
  • 3-5 cuișoare de usturoi (tocate)
  • sare (piper negru măcinat)
  • 1–2 Maioneză de masă (smântână sau iaurt, opțional)
  • 1/2 – 1 lingură pătrunjel proaspăt (mărar, busuioc, tocat)
PlaySport
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Ego.ro
SCANDAL! EA e amanta care i-a spart casa celebrului milionar român! Nu are pic de rușine!
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Cancan.ro
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Stirile PROTV
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Romania TV
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Capital.ro
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
EVZ.ro
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
Adevarul
O româncă se judecă de zece ani cu Elon Musk. Inițialele numelui său sunt pe acumulatorii mașinilor Tesla Model S
BZI.ro
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea Zânelor
Spynews.ro
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Redactia.ro
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
PERICOL pentru pisicile care stau în APARTAMENT. Anunț important pentru cei care stau la bloc
Capital.ro
Care sunt alimentele alcaline și care sunt acide. Medic: ”Chiar dacă nu credeați, asta se întâmplă!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
A ÎNCEPUT RĂZBOIUL! Alertă la NIVEL MONDIAL
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro