Începând cu 1 august, creștinii ortodocși practicanți au intrat în post. Asta înseamnă că anumite preparate culinare nu vor mai putea fi pe masă, dar există și variante de post. Așa ama flat, de fapt, cum prepară măicuțele de la Mănăstirea Prislop salata de boeuf de post, și care este ingredientul special cu care înlocuiesc carnea.
Așa cum scriam și în alt material, de ieri, 1 august, conform calendarului ortodocox, s-a intrat în Postul Adormirii Maicii Domnului. Perioada de post este înre 1 și 14 august, cu o zi înainte de prăznuirea Sfntei Maria, de pe 15 august, o sărbătoare creștină extrem de importantă.
Conform practicii creștine, în perioada de post sunt evitate preparatele culinare pe bază de carne, sau cum se mai spune în popor, de dulce. Deși unii ar crede că nu prea sunt preparate de post, care pot fi mâncate în aceste zile, iată că măicuțele de la Mănăstirea Prislop vin să contrazică această idee.
Ne propun o anume rețetă. Așa am aflat, de fapt, cum prepară măicuțele de la Mănăstirea Prislop salata de boeuf de post, dar și care este ingredientul special cu care înlocuiesc carnea.
Deși numele presupune carnea de vită, această rețetă se face, în mod obișnuit, cu carne de pui. Numai că, măicuțele țin cont de perioadă, și rețeta lor este cu totul alta. În primul rând, trebui să știm ce ingrediente avem nevoie pentru salata de boeuf de post:
După cum aí putut observa, în lista de ingrediente, în loc de carne apare cutia de ciuperci. Deși nu va avea gustul celei clasice, cu pui sau vită, salata de boeuf de post este la fel de bună.
În ceea ce privește modul de preparare, nu diferă cu mult de rețetarul clasic. Așa că nu ar trebui să vă ia mult timp pentru a face această rețetă propusă de măicuțele de la Mănăstirea Prislop.
Reamintim că suntem deja în Postul Adormirii Maicii Domnului, timp de 14 zile, urmând ca a doua zi, pe 15, să o prăznuim pe Fecioara Maria, care în această zi, conform tradiției bisericești, s-ar fi stins din viață, trcând de-a Dreapta Fiului Domnului.