Cum poți scăpa de dorința de a mânca alimente grase. Oricine poate face asta, conform specialiștilor

Cum poți scăpa de dorința de a mânca alimente grase. Oricine poate face asta, conform specialiștilor
Cum sa nu mai ai pofta de alimente nesanatoase

Orice om mai are poftă câteodată de un aliment nesănătos. Puține persoane sunt în stare să se opună acestei dorințe, însă cercetătorii au descoperit cum poate fi combătută această poftă de a mânca alimente nesănătoase. Cum poți să scapi de ispită, vezi în rândurile de mai jos.

Cercetătorii au făcut anunțul. Cum poți să renunți la mâncarea nesănătoasă. Ce trebuie să faci

Dorința de a mânca alimente nesănătoase poate fi redusă prin practicarea sportului, indiferent de tipul lui. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea de Stat din Washington, SUA.

Autorii studiului au anunțat că experimentul demarat de către ei a avut ca scop testarea rezistenței la fenomenul denumit „incubarea poftei”.

Cum combați incubarea poftei

Altfel spus, cu cât te abții mai mult de la avea acel ceva la care poftești, cu atât devine mai greu să ignori dorința de a intra în posesia lucrului respectiv, iar mâncarea nesănătoasă nu face excepție.

După experimentul realizat pe șobolani, după mai multe teste efectuate, s-a ajuns la concluzia că rozătoarele s-au arătat dispuse să munceasă serios pentru a primi, în schimb, cele câteva alimente nesănătoase.

Rezultatele, valabile și pentru om

Astfel, rezultatele au fost considerate relevante și în ceea ce privește dorința omului de a se abține de la consumarea alimentelor nesănătoase, informează Study Finds.

„O parte foarte importantă a menținerii unei diete este de a avea o anumită putere a creierului – capacitatea de a spune nu, s-ar putea să am poftă de asta, dar mă voi abține. Exercițiile fizice ar putea fi benefice nu numai din punct de vedere fizic, pentru pierderea în greutate, ci și din punct de vedere mental, pentru a obține controlul asupra poftelor de alimente nesănătoase”, a anunțat Travis Brown, cercetător în fiziologie și neuroștiințe la Universitatea de Stat din Washington, într-un comunicat al universității.

Sportul, bun la toate

Cercetătorii au mai spus că prin sport se combat mai multe efecte negative ce pot afecta organismul uman. Sportul poate fi soluția pentru combaterea unor boli grave. Sportul, conform cercetătorilor, ar fi un fel de pastilă magică bună la multe probleme de sănătate ale omului.

„Exercițiile fizice sunt benefice din mai multe puncte de vedere: ajută în cazul bolilor cardiace, al obezității și al diabetului. De asemenea, ar putea ajuta la capacitatea de a evita unele dintre aceste alimente dezadaptative. Căutăm mereu această pastilă magică într-un fel, iar exercițiul fizic este chiar în fața noastră, cu toate aceste beneficii”, a mai declarat Travis Brown.