Alimente interzise total câinilor și pisicilor. Riscă boli grave

Alimente interzise total câinilor și pisicilor. Riscă boli grave
Alimente interzise total cainilor si pisicilor. Risca boli grave

Stăpânii de animale trebuie să fie extrem de atenți cum își hrănesc pisicile și câinii, deoarece patrupezii au un sistem digestiv diferit de-al nostru și există anumite alimente pe care organismul lor nu le poate procesa. De ce produse trebuie să-l ții departe de cătelușul tău. Iată ce nu are voie să mănânce pisica ta.

Ce alimente nu au voie câinii și pisicile

Câinii nu au voie ciocolată, brânză, pâine

Câinii sunt considerați cei mai buni prieteni ai oamenilor. Sunt loiali, simpatici, iubăreți și ascultători, motiv pentru care reprezintă companionii perfecți. Deși ne sunt dragi și mereu simțim nevoia să-i răsfățăm cu preparate culinare deosebite, specialiștii ne atrag atenția asupra alimentelor pe care blănoșii nu au voie să le consume.

Printre alimentele interzise pentru câini se află produsele de panificație și patiserie, precum pâinea, gogoșile, pateurile și covrigeii. Chiar dacă al tău cățel poftește la sărățele sau pateuri, atunci când te vede pe tine ronțăind pe capanea, medicii veterinari spun că nu trebuie să le dai aceste produse.

Explicația este simplă. Produsele de panificație și patiserie pot fermenta în stomac, produc disconfort gastric şi duc la indigestii grave ce pot rezulta în vărsături, scaun moale sau pancreatită. De asemenea, ciocolata și brânza sunt interzise celor din rasa canină, din aceleași considerente.

Pisicile nu au voie miez de pâine

În cazul pisicilor, situația este similară. Specialiștii spun că felinele nu au voie să mănânce produse de panificație sau patiserie. De asemenea, pisicile pot mânca doar coji de pâine înmuiate în lapte, însă miezul de pâine trebuie evitat, deoarece acesta poate produce aciditate.

De asemenea, coacerea alimentelor ce conțin sare sau zahăr nu sunt benefice pisicilor, fiind periculoase pentru rinichi, stomac, ficat. Medicii veterinari îți recomandă să nu le dai pisicilor stafide, usturoi sau ceapă. Aceste alimente le pot provoca pisicilor probleme grave precum anemie, vărsături sau scaun moale.

De ce nu e recomandat să le dai patrupezilor carbohidrați

În ceea ce privește mitul cu spaghete și chifteluțe, cu toții am văzut scena delicioasă din desenele animate „Doamna și Vagabondul”, în care cei doi câni savurează o cină romantică dintr-o porție de spaghete și chifteluțe.

Medicii veterinari specifică faptul că pisicile și câinii pot fi hrăniți cu aceste preparate numai în filme, deoarece carbohidrații pot duce la probleme serioase precum căderea dinților și a părului, probleme digestive sau cardiace.

Alimentația patrupezilor se bazează pe carne, ceea ce conține cea mai mare cantitate de nutrienți și substanțe nutrivite necesare creșterii animalelor de companie.