24 apr. 2022 | 23:20

Ce afecțiune se ascunde în spatele mesajelor tale din telefon, conform ultimului studiu. Crezi că o ai?

Știri generale
Ce afecțiune se ascunde în spatele mesajelor tale din telefon, conform ultimului studiu. Crezi că o ai?
Mesajele ar putea să îți arate ce afecțiuni ai

Mesajele din telefonul tău ar putea să depisteze dacă suferi de anumite afecțiuni. Cercetătorii de la o universitate din Canada afirmă că un program de învățare automată este capabil să te informeze cu privire la acest lucru și să acționezi rapid în direcția aceasta. Ai putea să găsești astfel potențiale semne de avertizare prin modul în care te exprimi în mesaje. Ce alte detalii au scos acum în prim-plan cercetătorii?

Studiu: mesaje care ar putea să depisteze afecțiuni

Un mesaj text ar putea să te ajute să găsești dacă ai sau nu o afecțiune. Mai exact, te-ar putea ajuta să vezi dacă cineva se confruntă cu tulburarea de stres post-traumatic (PTSD), potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii de la o universitate din Canada au afirmat de curând că un program de învățare automată este capabil să ,,citească printre rânduri”.

Forma de inteligență artificială poate să vadă semnele de avertizare prin modul în care oamenii scriu. Specialiștii consideră că acesta ar putea deveni un instrument ieftin și la îndemâna tuturor din domeniul sănătății mintale pentru a detecta și diagnostica toate cazurile de PTSD sau alte tulburări.

,,Am vrut să ne uităm strict la analiza sentimentală”

Jeff Sawalha, doctorand în psihiatrie, a făcut o analiză a emoțiilor din spatele textelor. Acesta s-a folosit de un set de date care a fost creat de Jonathan Gratch de la Institutul pentru Tehnologii Creative al USC.

Autorii studiului au explicat că analiza sentimentelor are la bază o cantitate mare de date ce sunt clasificate. Modelul a luat o cantitate masivă de texte și le-a sortat în funcție de gânduri pozitive și negative pentru acest model.

„Am vrut să ne uităm strict la analiza sentimentală din acest set de date pentru a vedea dacă putem identifica în mod corespunzător persoanele cu PTSD doar folosind conținutul emoțional al acestor interviuri”, spune Sawalha într-un comunicat al universității.

,,Cred că aceasta este probabil direcția în care se îndreaptă medicina”

Mai exact, a fost analizat un eșantion de 250 de interviuri realizate de un intervievator artificial ce a vorbit cu participanții reali prin apeluri de videoconferință. Un număr de 87 de persoane au avut PTSD.

„Acest lucru este în concordanță cu o mare parte din literatura de specialitate din jurul emoțiilor și PTSD. Unii oameni au tendința de a fi neutri, ascunzându-și emoțiile și poate că nu spun prea multe. Și apoi sunt alții care își exprimă emoțiile negative”, spune Sawalha.

„Spre deosebire de un RMN, care necesită o persoană cu experiență pentru a se uita la el, acesta este ceva ce oamenii pot face singuri. Cred că aceasta este probabil direcția în care se îndreaptă medicina, spre mai multe instrumente de screening”, spune Russ Greiner, profesor în cadrul Departamentului de Informatică.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro