12 mai 2022 | 13:20

Cum poți să scapi de ploșnițe. Aceste metode simple și eficiente sunt la îndemâna oricui

Utile
Cum poți să scapi de ploșnițe. Aceste metode simple și eficiente sunt la îndemâna oricui
Cum poți să scapi de ploșnițe?

Majoritatea oamenilor au avut probleme cu ploșnițele și mulți dintre ei se simt stânjeniți din cauza lor, mai cu seamă că sunt foarte deranjante. Există mai multe metode care să te ajute în această situație, trebuie doar să ai puțină răbdare și să te pui imediat pe treabă după ce sesizezi problema. Opțiunile de mai jos sunt de mare ajutor dacă elimini ploșnițele la timp, altfel îți va lua o vreme să scapi de ele și să te bucuri din nou de un pat sau o canapea în care să te relaxezi în voie.

Cum poți să scapi rapid de ploșnițe: metode simple și eficiente

Ploșnițele sunt insecte parazite de o culoare roșie cu corpul turtit și care miros urât, mai ales după ce sunt omorâte. Acestea trăiesc prin crăpăturile pereților sau ale mobilelor și se hrănesc cu sângele omului.

Ele te înțeapă și se umflă după ce se hrănesc suficient. În timpul zilei nu se fac cunoscute pentru că se ascund în crăpături, saltele, țevi de scurgere sau tablouri.

Cel mai des poți să le găsești în dormitoare. Pentru a scăpa de ele trebuie să ai puțină răbdare și să pui în aplicare un plan bine stabilit.

Cum trebuie să procedezi?

Trebuie să scoți afară toate materialele textile invadate de ploșnițe. Spală bine și perimetrul în care au fost și dezinfectează zona. Aspiră încăperea periodic și fii atent mai ales la locurile mici unde ar putea sta.

Un ingredient banal pe care cu siguranță îl ai la tine în casă te va ajuta în acest scenariu. Mai exact, folosește-te de cuișoare. Aroma lui combate mulți dăunători, inclusiv ploșnițele.

De asemenea, o altă soluție este curcuma. Trebuie să o presari în locurile în care sunt insectele și să aștepți câteva zile pentru a vedea rezultatele.

Un alt secret în lupta cu acestea este uleiul esențial de mentă. El le provoacă insectelor reacții alergice din cauza mirosului puternic. Stropește constant locurile afectate cu uleiul menționat și cu siguranță în maximum o săptămână vei vedea rezultate.

Altă opțiune

Trebuie să repezi procesul un timp pentru a scăpa definitiv de ele. În cazul în care nu vrei să te chinui singur acasă, apelează la specialiști care să te ajute cu un tratament cu abur.

Poți să utilizezi și căldura emanată de uscătoarele de păr pentru a forța ploșnițele să iasă din crăpături. Dacă ai răbdare, omoară-le pe rând folosind un prosop de hârtie sau cu ajutorul unor benzi lipicioase.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Recalcularea pensiilor. Șeful Casei de Pensii prezintă ultimele noutăți
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat vieţi
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro