20 mai 2019 | 12:55

Cum poți primi o pensie mai mare de la stat. Informații utile pentru toți pensionarii

Știri generale
Cum poți primi o pensie mai mare de la stat. Informații utile pentru toți pensionarii

Pentru a încasa o pensie mai mare de la stat, pensionarii ar trebui să cunoscă mai multe prevederi din legislație, care îi avantajează.

De regulă, pensiile mai mari sunt încasate de cei care au lucrat mulți ani în domenii bine plătite sau au avut responsabilități multiple. De asemenea, în calculul pensiei se mai iau în calcul diverse sporuri de risc sau indemnizații acordate în funcție de condițiile de lucru.

Cei care au îndeplinit obiective suplimentare beneficiază, de asemenea, de bani în plus la pensie.

Cum poți primi o pensie mai mare

O pensie mai mare se poate obține prin adăugarea unor indemnizatiile speciale, pentru care, în timpul activității respective, s-au retinut contributii la sistemul public de pensii potrivit dcbusiness.ro.

Ele trebuie să se regăsească în carnetul de muncă pentru a fi luate în seamă la calculul pensiei. Românii care au avut funcții de conducere sau responsabilități multiple au beneficiat de mai multe indemnizații:

  • Indemnizația acordată șefului de echipă sau brigadă, acordată, de regulă, operatorilor economici din industria tradițională (construcții, drumuri, poduri, îmbunătățiri funciare, etc).
  • Indemnizația pentru personalul navigant și însoțitorilor de zbor.
  • Indemnizația de care beneficiază cadrele de conducere din învățământul superior pentru perioadele în care au ocupat și funcții de conducere în instituții conexe (spitale, direcții sanitare, instituții de cercetare).
  • Indemnizația acordată cadrelor didactice care cumulează două sau mai multe funcții (director, director adjunct) în învățământul primar, dar și o funcție de profesor universar.
  • Indemnizația pentru conducerea formației de lucru în activitatea încărcări-descărcări
  • Indemnizația pentru conducătorul formației de lucru de docheri.
  • Indemnizații în domeniul farmaceuti, când sunt exercitate două funcții, una de conducere, altă operativă.

Recent, noua Lege a Pensiilor a trecut de Senat și aduce câteva schimbări. Între acestea, modificări privind sistemul de calcul a pensiilor. Potrivit proiectului, indiferent de recalculările operate de guvernanți, pensiile nu pot fi scăzute. Trebuie notat, însă, că proiectul va merge la Camera Deputaților, care va da votul decizional. Abia apoi Legea pensiilor va fi trimisă la promulgare.

Proiectul a fost inițiat de Guvern în urmă cu un an și stabilește noi reguliinclusiv în privința perioadei de creștere a copilului (vizate sunt mamele) și în privința pensiilor de urmași.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro