Cum poţi evita facturile mari la regularizare. Furnizorii de energie, sfaturi utile pentru români

Cum poţi evita facturile mari la regularizare. Furnizorii de energie, sfaturi utile pentru români
Ai facturi mari la enegie. Furnizorii de energie  îți dau sfaturi utile

Cum poţi evita facturile mari la regularizare? Prețurile la factura de curent electric cresc de la o zi la alta. Cu toate astea, există sfaturi despre cum poţi evita facturile mari la regularizare. Din cauza creșterii constante a prețului energiei electrice, toate tipurile de clienți trebuie să găsească noi formule pentru a-și reduce factura de energie electrică. Pentru a reuși acest lucru, furnizorii de energie dau sfaturi utile pentru români, consumatori casnici.

Ai facturi mari la curentul electric, furnizorii de energie îți dau sfaturi utile

Este necesar să înțelegem diferiții termeni care apar într-o factură de energie electrică pentru a identifica unde putem acționa pentru a o reduce, recomandă furnizorii de energie.

Dintre toate conceptele, cele mai importante sunt termenul de energie activă, termenul de energie reactivă și, în unele situații, termenul de cerere maximă. Așa cum este descris mai jos, o gestionare optimă a energiei contractate ne permite să:

  • Adaptarea instalației la cererea reală prin reducerea puterii contractate
  • Evitarea penalizărilor de cerere maximă datorate unui exces de putere

Termenul de energie activă: Consumul de energie activă (kWh), aplicând diferite tarife și rate.

Termenul de cerere maximă sau indicatorul de cerere maximă: Registrul cererii maxime (kW). Aceasta este valoarea maximă a puterii, de obicei media a 15 minute, atinsă în timpul perioadei de facturare. Odată ce valoarea este mai mare decât puterea contractată, clientul va plăti o penalizare pe factura de energie electrică.

Termenul de energie reactivă: Consumul de energie reactivă (kWh), aplicând diferite tarife și rate. În funcție de valoarea de cost, utilizatorul va plăti o penalizare, această penalizare nu se aplică în toate țările.

Află cum poţi evita facturile mari la regularizare

Furnizorii de energie recomandă clienților, consumatori casnici, să se asigure că valoarea facturii nu va depăși niciodată puterea contractată. De obicei, în facturile de energie electrică, cea mai mare valoare a cererii maxime înregistrată de contor este comparată cu puterea contractată.

Ori de câte ori această valoare este mai mare decât puterea contractată, va exista o penalizare economică, acre se va regăsi la regularizare. Prin urmare, dacă în cursul lunii de facturare puterea o depășește pe cea contractată, clientul va plăti în plus, chiar dacă depășește doar o singură dată pe lună.

Pentru cei care nu știu termenul, regularizarea reflectă diferența dintre creșterea sau scăderea lunară în ceea ce privește costul energiei electrice. Regularizarea reprezintă de fapt comparația cu costul din momentul în care au fost stabilite tarifele actuale.

„Pentru a evita cazurile în care facturarea se face în urma unei citiri de regularizare menite să regleze diferența între un consum estimat și un consum real. Această diferență poate fi mai mare sau mai mică. Așadar, vă sfătuim să comunicați lunar indexul autocitit.

Acesta oferă avantajul facturării unui consum de energie electrică conform înregistrării aparatului de măsurare. Prin comunicarea indexului autocitit se va evita situația în care un client este nevoit să achite o sumă mai mare. Suma, la momentul regularizării, reală,va fi alta decât cea plătită pentru același interval dar în baza unui consum estimat, transmite Electrica Furnizare.

Acum că ai aflat cum poţi evita facturile mari la regularizare, mare atenție la ce consum real ai în casă. Nu uita să trimiți, regulat, indexul autocitit. Așa vei putea reduce factura la energie electrică.

Urmăriți Playtech.ro și pe