Apar noi informaţii legate de modul în care ne putem proteja de temutul virus din China. Specialiştii au explicat cum poţi combate COVID-19, de fapt, şi ce trebuie să pui în pâine şi lapte.
Oamenii de ştiinţă din întreaga lume încearcă, de luni de zile, să găsească moduri în care să stopeze infectarea cu SARS-COV-2. De curând, medicii din Marea Britanie au descoperit modul în care se poate combate COVID-19. Mai exact, aceştia au explicat că vitamina D are un rol major, motiv pentru care recomandă să fie pusă în alimentele de bază, precum pâinea sau laptele.
Cercetătorul şi doctorul Gareth Davies a dezvăluit că deficitul de vitamina D ar putea fi un factor al cazurilor severe de COVID-19.
“Este evident că vitamina D protejează împotriva infectării. Oamenii trebuie să fie conştienţi de faptul că regimul alimentar este foarte important în această perioadă. Cel puţin jumătate din populaţie se confruntă cu o astfel de deficienţă, motiv pentru care ar trebui ca alimentele de bază să conţină o doză considerabilă de vitamina D”, a declarat medicul, conform The Telegraph.
Doza pe care ar trebui să o consume în această perioadă un adult este de 4.000 UI, adică o cantitate de zece ori mai mare decât cea recomandată în mod normal. Ţări precum Statele Unite ale Americii, Finlanda sau Canada au implementat deja această soluţie. De exemplu, în America, 90% din lapte este îmbogăţit cu vitamina D.
“Vitamina Soarelui” are un rol esenţial pentru sănătatea noastră, spun specialiştii. Aceasta protejează organismul de boli precum osteoporoza, boli cardiovasculare, autoimune, infecţii, anumite tipuri de cancer sau de tulburări psihologice sau cognitive. Medicii recomandă ca în lunile de iarnă, când soarele nu ne poate oferi vitamina D, să suplimentăm cu pastille sau siropuri cumpărate din farmacii.
Principalele semne şi simptome ale deficitului de vitamina D:
De asemenea, este indicat să consumăm alimente care oferă în mod natural această vitamină. Printre produsele care conţin cantităţi însemnate de vitamina D se numără: somon, ton, gălbenuş de ou, ficat de vită, ciuperci, suc de portocale, lactate (iaurt, brânză), păstrăv, cereale, sardine, ulei de ficat de peşte.