26 nov. 2020 | 08:41

Cum pot scăpa femeile de bătăile soților. Asta e salvarea lor, în pandemie

Știri generale
Cum pot scăpa femeile de bătăile soților. Asta e salvarea lor, în pandemie
Violenta conjugala, in crestere in Romania

Pe lângă relele știute, pandemia de coronavirus a mai adus un fenomen ciudat, mai puțin cunoscut. S-au înmulțit cazurile de violență domestică, asupra soțiilor și copiilor. Cum pot scăpa femeile de bătăile soților și care este salvarea lor, în pandemie, vedeți în rândurile de mai jos.

Bijuterii cu buton de panică, pentru femeile agresate în familie

Pititul de coronavirus în case a dus la înmulțirea cazurilor de violență domestică, scrie stirileprotv.ro. Astfel, în timpul pandemiei, multe femei, dar și copii, au devenit victimele agresorilor din propriile familii.

Domiciliul, în izolare, a devenit terenul perfect pentru agresori să își terorizeze soțiile și copiii, anunță specialiștii.

Mai multe ordine de protecție în pandemie

Astfel, polițiștii au emis mai multe ordine de protecție provizorii în acest an, comparat cu aceeași perioadă a lui 2029. În acest scop, pentru victimele violenței domestice, au fost create dispozitive de alertare, ascunse în bijuterii. Un buton de panică prin care poate fi apelat numărul de urgență 112.

Doamna Ileana a trăit de mulţi ani într-o relaţie abuzivă și a îndurat lucruri oribile. Chiar dacă nu mai locuia în aceeaşi casă cu soțul, aceasta a trecut prin cel mai cumplit coșmar al vieţii ei. Fostul a intrat noaptea cu cuțitul pestea ea în casă.

Mai mult timp petrecut în casă, mai multe scandaluri

De asemenea, chinul multor femei este şi mai mare de când a început epidemia de coronavirus. Timpul mai mult petrecut în casă, asociat cu problemele financiare au dus la adevărate scandaluri.

Cu siguranţă, pentru agresori este un teren perfect de exercitare a controlului şi a puterii. Când vorbim despre un agresor care îşi pierde locul de muncă, cu siguranţă frustările şi nemulţumirile vor fi descărcate asupra partenerei”, a declarat Claudia Bădică, psiholog.

Multe dintre victime tac

Din nefericire, o mică parte din evenimentele violente de familie se concretizează şi cu un ordin de protecţie. Chiar şi aşa, numărul ordinelor de protecție a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Poliţiştii au dat peste 7.100 de ordine de protecţie provizorii în primele 10 luni ale lui 2020. În plus, aproximativ tot atâtea, 7.000 de ordine de protecţie, au fost emise de judecători.

Multe victime, de teamă, nu spun ce păţesc. Agresorii sunt cu ochii pe ele. Astfel, pentru a le sări în ajutor, Asociaţia ”Zi de bine”, împreună cu alte ONG-uri, au creat un dispozitiv de salvare. Un fel de buton de panică, montat la o bijuterie.

Cum fucționează bijuteriile cu buton de panică

Este un dispozitiv care este mascat într-o bijuterie. La vederea agresorului, ea poate să apese pe dispozitiv, iar simpul gest va apela la 112”, spune Melania Medeleanu, fondator al Asociației ”Zi de bine”.

Dispozitivul Minerva va ajunge iniţial la 1000 de femei care au obţinut ordin de protecţie. Dispozitivele vor putea fi date de la o femeie la alta.

Agresorii nu știu cum arată bijuteria cu buton de panică

Fondatorii au ales să nu dezvăluie cum arată dispozitivul şi în ce tip de bijuterie va fi ascuns, pentru siguranța victimelor. Ca mai multe butoane de panică să ajungă la femeile agresate, se pot face donații trimiţând cuvântul ”SUS” la numărul 8845.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro