Cum poate scăpa Marian Vanghelie de închisoare. Ce vrea să facă Oana Mizil (exclusiv)

Cum poate scăpa Marian Vanghelie de închisoare. Ce vrea să facă Oana Mizil (exclusiv)
Cum poate scăpa Marian Vanghelie de închisoare

Oana Mizil se îngrijorează pentru soțul ei, Marian Vanghelie, care riscă 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Cum poate scăpa Marian Vanghelie de închisoare

”Vreau să îi zic doamnei judecător să-și asculte inima și să aibă grijă că este un Dumnezeu acolo sus. Avem încredere în Dumnezeu, nu în justiția din România”, a spus Oana Mizil, în exclusivitate pentru impact.ro.

Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, a fost condamnat la 11 ani și opt luni de închisoare, pentru luare de mită în valoare de 30 de milioane de euro.

”Condamnă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel la pedeapsa rezultantă de 11 ani si 8 luni închisoare. Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, drepturi prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pe o perioadă de 5 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, a fost deciziei Tribunalului. Decizia nu este însă una definitivă.

”Avem încredere în Dumnezeu, nu în justiția din România”

Contactată de reporterii Impact.ro, Oana Mizil a mărturisit că nu crede în Justiția din România și că este hotărâtă să meargă până în pânzele albe ca să-și salveze soțul de închisoare:

“Momentan, suntem bine cu toții, nu am fost afectați de această pandemie. Mergem înainte cu Dumnezeu. Vreau sa îi zic doamnei judecător să-și asculte inima și să aibă grijă că este un Dumnezeu acolo sus. Avem încredere în Dumnezeu, nu în justiția din România. O să ne luptăm pentru dreptate și în România și în străinătate. Nu ne oprim aici. Nu cred în justiția din România, uite cazul lui Puiu Popoviciu”.

De altfel, după aflarea sentinței, avocatul lui Marian Vanghelie, pe nume Cezar Bivolaru, spunea că sentința magistraților este una nedreaptă și că o să facă apel în instanță. Avocatul este de părere că inclusiv probele admise la dosar nu au fost unele concludente.

“Este profund nedreaptă soluția de la Tribunalul București. Cele trei condamnări de câte 7 ani de închisoare nu sunt susținute de probele existente la dosar. Este halucinant ce se întâmplă. Așteptăm motivarea, facem apel și vedem ce va fi la judecata finală”, a spus avocatul lui Marian Vanghelie, pentru Gândul.ro.

Oana Mizil a mai mărturisit recent pentru Impact.ro că atât ea cât și soțul ei au de gând să își extindă afacerile:

“Cofetăria de pe Calea Victoriei a mers chiar foarte bine, având în vedere perioada asta dificilă. Nu a fost afectată în niciun fel, am avut clienți. Așa că ne-am gândit ca, în perioada următoare, să mai deschidem încă două cofetării, dintre care una să fie chiar pe 1 Mai. Atât eu cât și soțul meu am fost mulțumiți de cum a mers, așa că a venit imediat ideea unei extinderi”, a spus Oana Mizil.