Marian Vanghelie, condamnat la închisoare. Ce lovitură dură pregătește acum: ”Va face dezvăluiri”

Marian Vanghelie, condamnat la închisoare. Ce lovitură dură pregătește acum: ”Va face dezvăluiri”
Marian Vanghelie a primit astăzi decizia magistraților

După o perioadă în care nu s-a mai auzit nimic de Marian Vanghelie, astăzi a venit și bomba. În urma unei decizii judecătorești fostul edil de la Sectorul 5 a fost condamant la ani grei de închisoare. În afară de această decizie magistrații au mai dispus și plata unei sume exorbintante.

Marian Vanghelie primește decizia magistraților

Fostul edil al Sectorului 5, Marian Vanghelie, și-a primit sentința din partea magistraților. Acesta fusese acuzat, într-un dosar instrumentat de DNA, pentru luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani.

Marian Vanghelie era cercetat penal pentru trei capete de acuzare, la care i s-a dat o setință cumulată de 11 ani și 8 luni. În afară de sentința cu închisoarea magistrații au mai dat o decizie în defavorea lui Marian Vanghelie. Este vorba de plata sumei de 15 milioane de euro ca daune materiale. Suma va trebui plătită de Marian Vanghelie primăriei Sectorului 5.

”(…) inculpatul Vanghelie Marian-Daniel să plătească părții civile suma de 15.044.700 euro, la cursul BNR din ziua plății, cu titlu de daune materiale (…) ”, se spune în decizia magistraților.

Conform deciziei dispuse i se va pune sechestru pe majoritatea bunurilor deținute de acesta la acest moment. În același timp este obligat să returneze toate ceasurile de lux primite de la Mircea Geoană, sub formă de cadouri. În decizie se precizează că ar fi vorba de trei ceasuri de lux primite de fostul edil de la Mircea Geoană:

”…dispune restituirea bunurilor către intimatul Geoană Mircea-Dan și ridicarea sechestrului asigurător instituit asupra lor.”, se arată în decizia de astăzi a magistraților.

Avocatul fostului edil spune că este o decizie nedreaptă

Sentința dată astăzi de magistrați, în opinia avocatului Cezar Bivolaru, este una nedreaptă și va face apel în instanță. Cezar Bivolaru, avocatul lui Marian Vanghelie, nu se aștepta la o astfel de decizie. Recent avocatul ar fi cerut achitarea clientului său în acest dosar. În opinia avocatului, inclusiv probele admise la dosar nu au fost concludente.

”Este profund nedreaptă soluția de la Tribunalul București. Cele trei condamnări de câte 7 ani de închisoare nu sunt susținute de probele existente la dosar.

Este halucinant ce se întâmplă. Așteptăm motivarea, facem apel și vedem ce va fi la judecata finală.”, a declarat avocatul lui Vanghelie celor de la Gândul.ro.

Decizia de astăzi vine după șase ani de la instrumentarea dosarului împotriva fostului edil, Marian Vanghelie, și după alte 90 de apeluri în instanță. Rămâne să vedem când va plăti fostul edil daunele către primărie, și când va intra Mircea Geoană în posesia ceasurilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI