Cum păstrezi roşiile proaspete mai mult timp. Aşa rezistă chiar şi 10 zile

Cum păstrezi roşiile proaspete mai mult timp. Aşa rezistă chiar şi 10 zile
Cum pastrezi rosiile proaspete mai mult timp

S-a aflat cum să păstrezi roşiile proaspete mai mult timp. Mulți dintre români cumpără mai multe roșii decât au nevoie, astfel că după doar câteva zile se văd nevoiți să arunce la gunoi o parte din ele. Aşa rezistă chiar şi 10 zile roșiile, dacă aplici acest truc.

Cum se păstrează roșiile mai mult timp. Ce trebuie să faci imediat ce le-ai cumpărat

Toți românii cumpără mai multe roșii decât au nevoie și adesea se întâmplă ca o parte bună din ele să ajungă la coșul de gunoi. Alți români au propria grădină și și-ar dori ca gustoasele roșii coapte să țină mai mult timp.

Un truc simplu la care cei mai mulți dintre noi nu ne-am fi gândit ne ajută să avem roșii proaspete chiar și 10 zile în frigider.

Codițele roșiilor trebuie scoase

Chef J. Kenji Lopez-Alt, un celebru bucătar, spune pe canalul său de youtube că greșeala pe care o facem este banală, mai exact aceea că nu rupem codițele roșiilor și nu le depozităm corect. Acesta spune că cea mai bună metodă pentru a păstra roșiile pentru mai mult timp este să le poziţionăm invers, adică cu locul unde au fost codiţele în jos.

Mai exact, celebrul bucătar Kenji Lopez-Alt ne învață, pe canalul său de youtube, să îndepărtăm codiţele roșiilor, după care să le depozităm pe o suprafaţă plată, cu locul de unde a fost ruptă codiţa în jos. De asemenea, pe cât posibil locul unde a fost codița să intre în contact cât mai mult cu suprafața plată pe care le depozităm.

Roșiile așezate cu cotorul în sus se stafidesc mai repede

Celebrul bucătar mai explică că roșiile rămân zemoase și proaspete datorită pieliței lor și nu a codiței, cum suntem tentați să credem cei mai mulți dintre noi.

Păstrarea codiţei sau lăsarea locului liber la aer facilitează stafidirea roşiilor, mai spune cheful Kenji Lopez-Alt.

Beneficii uriașe ale banalelor roșii

Mai bine de 80% dintre români afirmă că mănâncă roșii cel puțin o dată pe săptămână, sub diverse forme, fie că le adaugă în salate răcoritoare, în supe sau sosuri…etc. Roșiile sunt ingredientul de bază la tocănițe sau pentru paste, de asemenea roșiile sunt gustoase, aromate și vin într-o mulțime de soiuri. Poate cel mai important aspect este că sunt foarte sănatoase pentru om.

Roșiile conțin vitamina C, A și antioxidanți. Beta-carotenul, luteina și licopenul sunt alte trei substanțe care au un rol important în detoxificarea organismului uman. Roșiile mențin oasele sănătoase, sunt benefice pentru piele, păr și unghii. Roșiile întârzie apariția bolilor de inimă, scad riscul de infarct și tromboză. Nu în ultimul rând, roșiile stopează multiplicarea celulelor cancerigene.