01 aug. 2022 | 08:44

Greșelile care îți strică mâncarea în frigider. Nu le mai face și nu vei mai arunca banii la gunoi

Știri generale
Greșelile care îți strică mâncarea în frigider. Nu le mai face și nu vei mai arunca banii la gunoi
Greselile care iti strica mancarea in frigider

Probabil ți s-a întâmplat de mai multe ori să realizezi faptul că anumite alimente ți s-au stricat în frigider, pentru că nu au fost depozitate corespunzător. Ei bine, iată ce greșeli faci adesea, de care nu ești conștient, de cele mai multe ori. Unde trebuie ținută carnea și cum se păstrează lactatele cel mai bine.

De ce se strică produsele alimentare în frigider

Ca să îți dai seama de ce ți se strică anumite produse în frigider, trebuie să ții cont de anumite sfaturi date de specialiști. Iată câteva greșeli pe care toată lumea le face involuntar:

Ce alimente se depozitează pe ușa frigiderului

Brânza, lactatele, conservele, borcanele și sosurile de tot felul trebuie puse pe rafturile cel mai puțin reci sau pe ușa frigiderului.

Bananele și pâinea nu se pun la frigider

Fructele exotice și produsele de panificație se țin pe blatul din bucătărie sau în cămară. Nu este nevoie să le pui în frigider, deoarece se vor strica mult mai repede dacă vor fi supuse unor temperaturi foarte joase.

Citește și A pus un ziar umed în frigider seara, iar dimineața l-a verificat. Trucul e uimitor!

Carnea nu se pune pe raftul superior

Poate părea banal să auzi acest lucru, dar produsele din carne trebuie împachetate cu simț de răspundere și depozitate pe rafturile cele mai joase ale frigiderului, acolo unde este cel mai rece.

Cel mai important sfat oferit de specialiști este să nu așezi niciodată carnea cruda pe unul dintre rafturile superioare, deoarece poate sa curga suc pe alimentele aflate pe rafturile de sub ea.

De asemenea, carnea crudă se păstrează separat de cea prelucrată termic. Nu uita acest lucru, este esențial dacă înainte de servire nu vei mai încălzi carnea prelucrată deja termic.

Resturile de mâncare gătită nu se pun pe rafturile de sus

Același lucru este valabil și pentru resturile de mâncare gătită. Să spunem că ai luat cina alături de cei dragi, cu o seară precedentă, însă nu ați putut consuma tot din farfurie.

În schimb, ai luat o cratiță de dimensiuni mici, unde ai pus resturile preparatelor de ieri. Acestea nu se pun niciodată pe raftul superior al frigiderului.

Nu mai împacheta legumele și fructele

Deși pare banal acest truc, ei bine, legumele și fructele se păstrează foarte bine la frigider, în lada de jos, fără să fie nevoie să le înfășori în folie de aluminiu.