01 aug. 2022 | 08:44

Greșelile care îți strică mâncarea în frigider. Nu le mai face și nu vei mai arunca banii la gunoi

Diverse
Greșelile care îți strică mâncarea în frigider. Nu le mai face și nu vei mai arunca banii la gunoi
Greselile care iti strica mancarea in frigider

Probabil ți s-a întâmplat de mai multe ori să realizezi faptul că anumite alimente ți s-au stricat în frigider, pentru că nu au fost depozitate corespunzător. Ei bine, iată ce greșeli faci adesea, de care nu ești conștient, de cele mai multe ori. Unde trebuie ținută carnea și cum se păstrează lactatele cel mai bine.

De ce se strică produsele alimentare în frigider

Ca să îți dai seama de ce ți se strică anumite produse în frigider, trebuie să ții cont de anumite sfaturi date de specialiști. Iată câteva greșeli pe care toată lumea le face involuntar:

Ce alimente se depozitează pe ușa frigiderului

Brânza, lactatele, conservele, borcanele și sosurile de tot felul trebuie puse pe rafturile cel mai puțin reci sau pe ușa frigiderului.

Bananele și pâinea nu se pun la frigider

Fructele exotice și produsele de panificație se țin pe blatul din bucătărie sau în cămară. Nu este nevoie să le pui în frigider, deoarece se vor strica mult mai repede dacă vor fi supuse unor temperaturi foarte joase.

Citește și A pus un ziar umed în frigider seara, iar dimineața l-a verificat. Trucul e uimitor!

Carnea nu se pune pe raftul superior

Poate părea banal să auzi acest lucru, dar produsele din carne trebuie împachetate cu simț de răspundere și depozitate pe rafturile cele mai joase ale frigiderului, acolo unde este cel mai rece.

Cel mai important sfat oferit de specialiști este să nu așezi niciodată carnea cruda pe unul dintre rafturile superioare, deoarece poate sa curga suc pe alimentele aflate pe rafturile de sub ea.

De asemenea, carnea crudă se păstrează separat de cea prelucrată termic. Nu uita acest lucru, este esențial dacă înainte de servire nu vei mai încălzi carnea prelucrată deja termic.

Resturile de mâncare gătită nu se pun pe rafturile de sus

Același lucru este valabil și pentru resturile de mâncare gătită. Să spunem că ai luat cina alături de cei dragi, cu o seară precedentă, însă nu ați putut consuma tot din farfurie.

În schimb, ai luat o cratiță de dimensiuni mici, unde ai pus resturile preparatelor de ieri. Acestea nu se pun niciodată pe raftul superior al frigiderului.

Nu mai împacheta legumele și fructele

Deși pare banal acest truc, ei bine, legumele și fructele se păstrează foarte bine la frigider, în lada de jos, fără să fie nevoie să le înfășori în folie de aluminiu.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Lista artiștilor care vor cânta la Neversea 2024. Surprize mari pentru petrecăreți
EVZ.ro
Părinții victimelor lui Vlad Pascu, revoltați după întrebările pe care le-au primit la proces din partea Ancuței Popoviciu. Ce s-a întâmplat în sala de judecată: ”Nu mai am cuvinte”
Spynews
Vladimir Putin a luat decizia finală. Nu mai e cale de întoarcere
Capital.ro
Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
REGULA pentru toți românii care cumpără medicamente. Este OBLIGATORIU
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului, care se rostește de Izvorul Tămăduirii. Aduce vindecare persoanelor bolnave
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro