Să descoperi că alimentele pe care le-ai cumpărat doar ieri s-au stricat deja în frigider poate fi incredibil de enervant. Dar un internaut a împărtășit online un truc inteligent care, spune acesa, poate păstra fructele și legumele proaspete pentru mai mult timp. Sfatul ei presupune să înmuiați alimentele proaspete într-o soluție făcută în casă timp de 30 de minute.
În videoclip, ea a spus: „Vă voi arăta cel mai bun mod de a vă păstra legumele și fructele, astfel încât să rămână cât mai proaspete pe parcursul săptămânii”.
Ea umple o chiuvetă mare cu ingredientele înainte de a-și lăsa salata, ierburile, ardeii și căpșunile să se îmbăieze.
„Apoi, pentru salată, o înfășor în prosoape de hârtie umede”, a spus ea, în timp ce își întinde salata pe șervețele umede.
„Același lucru îl fac și pentru ierburi și apoi le bag într-o pungă cu fermoar. Dar pentru pătrunjel și coriandru, asigurați-vă că tăiați capetele înainte de a face acest lucru.”
În ceea ce privește căpșunile, ea a spus că acestea „prosperă într-un borcan cu capac din metal” și a precizat că „trebuie să le păstrați în acest fel”.
Ultimul ei sfat a fost să depozitezi morcovii și țelina într-un borcan tip mason umplut cu apă, astfel încât să rămână crocante și proaspete.
„Dacă nu faceți acest lucru, veți observa probabil că se înmoaie în câteva zile”, a spus ea.
În secțiunea de comentarii, o persoană a spus că ar trebui să schimbi apa din borcane la fiecare două zile, altfel alimentele ar putea deveni lipicioase.
În timp ce unii oameni au considerat utile aceste sfaturi, alții au spus că există modalități mai puțin risipitoare de a păstra mâncarea proaspătă.
Un utilizator a spus: „Puteți folosi prosoape reutilizabile în loc de hârtie și doar borcane de paste rămase în loc de borcane de tip mason sau de la magazinul de vechituri.”
O altă persoană a lăsat să se înțeleagă că pregătirea produselor în acest mod ar lua prea mult timp.
O altă persoană a adăugat: „Cumpărați produse proaspete. Spălați înainte de utilizare. Nu cumpărați fructe și legume în vrac. Cumpărați produse locale atunci când este posibil”.