Cum poți obține legume gratuite, direct de la fermier. Anunțul care i-a șocat pe românii din acest oraș

Cum poți obține legume gratuite, direct de la fermier. Anunțul care i-a șocat pe românii din acest oraș
Există fermieri care-și invită potențialii clienți să-și aleagă singuri legumele și fructele

Mulți dintre noi ne aducem aminte de vremurile în care părinții veneau acasă, de la țară, cu legume și fructe proaspete. Acele vremuri, din păcate, nu prea se mai regăsesc în zilele noastre, mai ales că importurile de legume și fructe, nu mereu proaspete, este în floare, iar marile magazine au oferte considerabile. Cu toate astea însă, mai există fermieri care încearcă, prin diferite metode, să mențină tradiția. Un astfel de fermier se află în județul Constanța.

Producția României de legume și fructe

Conform unor date stastistice, aproximativ 50 – 60% din producția românească de fructe și legume este vândută în piețele țărănești organizate în centrele urbane și la poarta fermei.

Deși prețurile sunt în creștere, chiar și atunci când fermierii au încheiat contracte comerciale, beneficiarii nu vin să ridice marfa până când prețurile au scăzut. Apariția marilor lanțuri de magazine, schimbarea preferințelor consumatorilor față de produse sortate, ambalate și etichetate care respectă principiile calității și siguranței alimentare continuă să reducă procentul producției vândute la poarta fermei în favoarea piețelor organizate.

Totuși, acest procent este în scădere și ca urmare a intensificării comerțului prin intermediari. Fructele și legumele românești, chiar dacă în toate cazurile nu au un aspect comercial care să satisfacă cerințele consumatorului, au calități nutriționale deosebite.

Un rol decisiv îl au în acest sens organizațiile de producători, al căror obiectiv principal este forma de concentrare a ofertei, în pentru a putea asigura o valorificare calitativa si cantitativa a productiei obtinute, la un pret avantajos.

Un fermier român oferă produse gratis

Sunt, din păcate, mulți fermieri care fie rămân cu producțiile delegume și fructe, la poarta fermei, sau care le vând pe bain puțini către intermediari, cu toate că sumele investite de aceștia se ridică la sume de ordinul a mii de euro.

Dar, cu toate astea, mai există și fermieri care-și învită potențialii clienți să-și aleagă singuri egumele și fructele, gratis. Un astfel de fermier se află în județul Constanța, conform publicației agrointel.ro.

De câțiva ani, fermierul din Constanța face acest lucru pentru membrii comunității în care-și desfășoară activitatea, și nu numai. La ferma sa sunt invitați toți cei care vor legume și chiar fructe proaspete, cu singura condiție să și le culeagă singuri. Ferma de Legume Fântânele, din județul Constanța, și-a redeschis porțile din 26 octombrie, spune publicația amintită, pentru toți cei care sunt dispuși să-și culeagă singuri legumele și fructele proaspete.

”Legume gratis!!! Ardei gras, kapia și gogosari gratis… trebuie doar sa le culegeți. Ca în fiecare an, la final de sezon agricol , oferim ocazia persoanelor cu resurse financiare limitate sau pur și simplu pentru cei care doresc să-și completeze stocul de legume pentru iarnă ,să vină să culeagă direct din câmp gratis. Vă așteptăm!”, a transmis administratorul fermei, conform Agrointel.