Cartofii pot să fie păstrați tot sezonul răcoros în cămară, astfel că o să poți să faci fel și fel de preparate delicioase cu legumele pe care le ai deja în casă! Trebuie să te asiguri că ei nu o să încolțească, așa că există câteva trucuri care o să te ajute.
Iarna ne bate la ușă, așa că gospodinele au început să facă tot felul de pregătiri pentru a se asigura că au parte de legume și fructe toată iarna. Cartofii sunt extrem de rezistenți și pot să fie păstrați până la primăvară dacă se respectă anumite reguli de aur.
Cartofii ar trebui să fie depozitați în cutii de lemn sau de plastic, ținând cont că aceste recipiente permit circulația aerului. Într-o cutie de carton ar trebui să fie făcute câteva găuri înainte ca legumele să fie puse în ea pentru că altfel nu o să reziste până în sezonul călduros.
De asemenea, încearcă să nu îi speli înainte ca aceștia să fie depozitați și înlătură mizeria cu o perie sau c u mâna. În cazul în care observi că există legume care au coaja deteriorată, este bine să le folosești înainte să se strice și celelalte.
Lada în care se află cartofii trebuie să fie pusă într-un loc răcoros, anume la o temperatură constantă de 7-10 grade Celsius, cu o umiditate care să ajungă la 80-90%. Trebuie să te asiguri că legumele se află într-o cămară în care razele soarelui nu intră pentru a nu încolți cât mai repede.
Mai mult, cartofii nu trebuie să fie lăsați lângă ceapă sau fructe, ținând cont că acestea conțin o substanță care o să declanșeze încolțirea legumelor, potrivit cumsa.ro. Este important ca ei să fie ținuți într-un loc separat pentru ca tu să poți să îi folosești pe tot parcursul sezonului răcoros.
Chiar dacă se respectă toate regulile, nu este exclus să te confrunți cu o situație neplăcută și câte un cartof să mai încolțească. Trebuie să existe verificări constante asupra lădiței pentru a nu exista probleme, așa că aruncă legumele care putrezesc pentru a nu le strica și pe celelalte.
De asemenea, legumele pot să fie plantate în momentul în care primăvara dacă au încolțit. Totuși, dacă vrei să faci un preparat delicios, nicio problemă! Partea de pe coajă care a încolțit poate să fie îndepărtată cât se poate de repede.