Cum păstrezi bananele galbene timp de 10 zile. Trucul genial care încetinește coacerea lor

Cum păstrezi bananele galbene timp de 10 zile. Trucul genial care încetinește coacerea lor
Cum păstrăm bananele galbene vara. Iată cum poate fi încetinit procesul de coacere cu aproximativ zece zile.

Deși mulți iubim bananele, ne displace când coaja lor devine neagră, după ce fructele se coc prea mult. Procesul de coacere al bananelor poate fi accelerat, în special în lunile de vară, când temperaturile sunt ridicate. La fel ca avocado, bananele au un anumit calendar de coacere. Există, însă, câteva modalități prin care putem să controlăm procesul de coacere al acestor fructe. Află cum păstrăm bananele galbene vara și care este locul cel mai potrivit pentru depozitarea lor.

Cum păstrăm bananele galbene vara, timp de 10 zile

Bananele sunt fructe portabile, bogate în potasiu. Dar deși mulți dintre noi iubesc să le consume, ele pot deveni deranjante când se coc prea mult. Cojile de banane se pot învineți sau, dimpotrivă, fructul nu se coace suficient de repede.

Putem păstra bananele perfect galbene timp de zece zile, apelând doar la un truc inteligent de depozitare a acestora. Gary Ellis, director la CE Safety, a vorbit despre trucul genial pentru ca bananele să rămână proaspete.

Află, în continuare, unde se țin bananele pentru a încetini coacerea excesivă a acestora pe timpul verii. În primul rând, trebuie să știm că gazul etilenă, emis de banane, este cel care determină fructele să devină maro.

Prin urmare, în teorie, pentru a le păstra coapte, ar trebui practic să împiedicăm gazul să aibă acces la fruct. O regulă cheie în acest sens este să păstrăm bananele departe de alte produse. Iată cum păstrezi bananele proaspete mai mult timp.

„Dacă bananele sunt ținute în apropierea fructelor care eliberează mult gaz etilenă, acest lucru va crește viteza cu care se coc și vor deveni maro. Fructe precum piersicile, roșiile, avocado, smochinele și merele trebuie ținute la distanță de banane. Dacă păstrăm bananele agățate, acest lucru poate ajuta la menținerea prospețimii lor. Orice lovitură sau expunere a pulpei bananelor la oxigen vor grăbi coacerea”, a explicat Gary Ellis.

Cum se depozitează bananele pentru a evita coacerea

Dacă păstrăm bananele atârnate într-un loc, departe de alte fructe, acest lucru permite aerului să se circule mai ușor în jurul lor. În acest fel, gazul etilenă se îndepărtează de fructe. Celebrul bol plin de banane este un mod greșit de depozitare a fructelor. Acest obicei nu face decât să încurajeze coacerea excesivă a lor, potrivit directorului CE Safety.

„Dacă nu doriți să achiziționați un cuier specific pentru banane, puteți pune un mic cârlig sub dulap din bucătărie. Dacă puteți separa bananele, acest lucru vă va ajuta, de asemenea”, a mai spus Gary Ellis.

Gospodinele mai apelează la un obicei de stocare a alimentelor, cu ajutorul foliei alimentare. Practic, se înfășoară alimentul în folie alimentară. Acest lucru se poate aplica și în cazul bananelor. Folia alimentară trebuie înfășurată la capătul bananelor, pentru a încetini procesul de coacere.

„Înfășurați o cantitate mică de folie alimentară în jurul capătului în care sunt unite între ele. Acest lucru le va menține mai proaspete pentru mai mult timp, deoarece reține gazul etilenă în partea de sus a fructului, de unde se emite. Asta în loc să îl lase să se răspândească și să expună celelalte banane la gaz”, a spus Gary Ellis, pentru The Express.