Cum obții un gazon mai des și verde tot timpul. Trucuri utile pe care nu le știai

Cum obții un gazon mai des și verde tot timpul. Trucuri utile pe care nu le știai
Cum obții un gazon mai des și verde tot timpul

Cum obții un gazon mai des și verde tot timpul. Trucuri utile pe care nu le știai. Luna iunie marchează începutul verii și este momentul în care mulți încep să se bucure de grădinile lor. Petrecerea timpului în aer liber înseamnă și că gazonul este mult mai intens călcat de oameni și animale. Iată cum ar trebui să îl îngrijești.

Cum obții un gazon mai des și verde tot timpul

Gazonul necesită o îngrijire suplimentară în timpul lunilor de vară. Carlos Real, expert în îngrijirea gazonului și director general al TotalLawn, a declarat:

„Pe măsură ce intrăm în antotimpul de vară, atenția noastră asupra îngrijirii gazonului ar trebui să se schimbe de la obținerea grădinii visurilor la întreținerea efectivă a acesteia. Pentru a stimula creșterea ierbii și a face gazonul să arate fabulos, ar trebui să îl tunzi în mod regulat, chiar și la fiecare două-trei zile.

Cu mai multe ore de lumină solară, iarba va crește mai repede și cu cât aceasta este mai mare, cu atât este mai dificil ca ea să se bucure de toți nutrienții vitali și de apa de care are nevoie pentru a rămâne sănătoasă.”

Astfel, trebuie să știi că dacă lași gazonul să crească prea mult, asta îi poate cauza probleme pe termen lung, cum ar fi spre exemplu, petele pe iarbă.

Expertul în gazon a adăugat:

„Hrănirea gazonului oferă solului nutrienți valoroși pe care iarba să îi poate folosi pentru a crește. Cu cât iarba crește mai mult, cu atât are nevoie de mai mulți nutrienți pentru a se dezvolta, prin urmare, selectarea îngrășământului potrivit este esențială.

Alegerea unui îngrășământ bogat în azot este cea mai bună, deoarece azotul susține creșterea și culoarea ierbii, menținând culoarea verde pentru care care ai muncit atât de mult să o obții.”

Fertilizarea gazonului, extrem de importantă

Fertilizarea gazonului este importantă și ușoară de efectuat, singurele consumabile de care vei avea nevoie sunt un distribuitor de gazon și un îngrășământ de înaltă calitate care îndeplinește cerințele soiului dvs. de iarbă.

Există două tipuri de distribuitoare, un distribuitor de picături și un distribuitor de difuzare. Distribuitoarele de picături sunt cele mai bune pentru peluze mici, iar distribuitoarele sunt ideale pentru suprafețe mai mari.

Înainte de fertilizare, va trebui să uzi gazonul cu câteva zile înainte pentru a pregăti solul. Apoi, va trebui să pregătești distribuitorul. Umple distribuitorul cu un produs de îngrășământ adecvat, iar ambalajul pentru îngrășământ ar trebui să ofere instrucțiuni despre cum să reglezi setările pe distribuitor.