Bucureștiul a avut și are încă adevărate opere de artă când vine vorba de clădirile istorice. Una dintre acestea este construită în a doua jumătate a secolului XIX. Frații Dedeman au parafat invesția de aproximativ 50 de milioane de euro pentru „Dacia One”. Clădirea se află în centrul Bucureștiului.
Celebrii frați Pavăl, cunoscuți și sub numele de „Frații Dedeman”, sunt deja cunoscuți pentru noile investiții în domeniul imobiliarelor. Conform celor de la Profit.ro, frații Dedeman au încheiat tranzacția pentru una din cele mai importante afaceri în domeniu. Au plătit suma 50 de milioane de euro pentru celebra Casă Cesianu, astăzi cunoscută sub numele de „Dacia One”
După achiziția de către belgienii de la Atenor, locația a devenit un amplu complex dedicat birorurilor. Cei doi antreprenori români au definitivat afacerea cu cei de la Atenor, mai spune Profit.ro. Rămăsese de văzut când se definitiva acordul dintre părți.
Conform informațiilor, este parafată vânzarea către frații Dedeman, rămânând doar de stabilit condițiile de plată. În rest, frații Pavăl au reușit să genereze profituri imense în ultimii ani prin companiile din cadrul grupului „Pavăl”.
Ca exemplu, în 2020, frații Dedeman au avut o cifră de afaceri de peste 9 milioane de lei prin compania Dedeman. Datele arată că tot anul trecut, prin aceeași companie, au avut un profit net de 1,4 miliarde lei.
Este imposibil, dacă mergi într-o plimbare pe Calea Victoriei, să nu vezi impozanta clădire construită în a doua jumătate a secolului XIX. După recunoașterea Independenței României de către statul german, pe 20 februarie 1880, în luna următoare, pe 1 martie 1880, în celebra Casă Cesianu era inființată Legația Germană de la București.
Contele von Wesdehlen era numit primul ambasador al Germaniei în România. Casa a mai fost, pe rând, Teatrul de Revistă Constantin Tănase și, ulterior, Casino Victoria. După Revoluția din 1989, locația devine și casă de pariuri, ca mai apoi să ajungă în paragină.
În 2013 Primăria Capitalei anunța consolidarea și restaurarea edificiului cu ajutorul fondurilor europene. Valoarea totală a investițiilor în acest demers era de 5,9 milioane de euro prin fonduri, iar restul până la 6,4 milioane, din bugetul local. Ulterior, după terminarea lucrărilor, Casa Cesianu a devenit un complex dedicat birourilor.
Acest lucru se întâmpla după ce era preluată în 2016 de către dezvoltatorul belgian Atenor, redenumindu-l „Dacia One”. Complexul are o suprafață totală de 15.950 de metri pătrați de birouri și 350 de metri pătrați de retail.