Cum îți schimbă orice zi 15 minute de igienă mintală. Ce au descoperit americanii

Cum îți schimbă orice zi 15 minute de igienă mintală. Ce au descoperit americanii
Cum ai grija de sanatatea ta mintala in 15 minute

Te speli pe dinți de două ori pe zi pentru a preveni acumularea plăcii bacteriene, dar punem pariu că nu te gândești cât de importantă este și sănătatea mintală, pe lângă cea corporală sau cea orală. Specialiștii sunt de părere că 15 minute pe zi sunt esențiale pentru a te relaxa. Cum trebuie să procedezi.

Cum ai grijă, zilnic, de sănătatea creierului tău

Indiferent dacă ai sau nu probleme, te apasă ceva, ești stresat sau vrei să iei o pauză, potrivit lui Broderick Sawyer, psiholog clinician din Louisville, Kentucky, este important să luați aproximativ 15 minute în fiecare dimineață pentru a vă menține sănătatea mintală, scriu cei de la CNN.

„Acesta este echivalentul pentru sănătatea mintală a periajului pe dinți înainte de a avea nevoie de un canal radicular”, a spus el.

Igiena vine sub forma scăderii nivelului de cortizol, principalul hormon de stres. Dacă vei practica zilnic igiena mintală, vei reuși să ameliorezi durerile de cap, stresul și grijile. Astfel, nu numai că acest lucru te va face să te simți mai bine, ci studiile sugerează că ți-ar putea îmbunătăți bunăstarea peste 20 de ani.

Nivelurile crescute de cortizol pot duce la o serie de complicații pentru sănătatea fizică, conform cercetărilor din 2020. Mai mult de atât, un studiu din 2016 a demonstrat că reglarea emoțională îmbunătățește rezistența sănătății la o vârstă înaintată.

„Nu este vorba că nu ai timp!”

Psihologul Broderick Sawyer a elaborat o metodă eficientă pentru igiena sănătății mintale. El a explicat de ce ar trebui să facă parte din rutina ta de zi cu zi și cum o poți integra, cu succes, în viața ta.

„Nu este vorba că nu ai timp, ba da, ai timp pentru o mulțime de lucruri. Dacă putem într-adevăr practica această igienă mintală pe tot parcursul zilei, atunci sănătatea noastră mintală are nevoie de mai puțină energie.

A practica igiena pentru sănătatea mintală este ca și cum ai curăța oglinda și te-ai uita în ea, iar te uiți în ea și știi cine ești și cine nu vrei să devii.”, a declarat specialistul, conform CNN.

Dacă ești stresat, supărat sau simți că problemele te copleșesc, este musai necesar să îți aloci 15 minute în fiecare dimineață pentru a te relaxa. Ascultă muzică, citește o carte, ieși la o plimbare, petrece timp cu partenerul.

O altă metodă care dă roade este să te duci să ai parte de un mesaj relaxant sau să te joci cu animalul de companie, acest lucru fiind o adevărată terapie. Fă orice trebuie ca să te simți fericit.