27 apr. 2022 | 09:32

Cum îți schimbă orice zi 15 minute de igienă mintală. Ce au descoperit americanii

Diverse
Cum îți schimbă orice zi 15 minute de igienă mintală. Ce au descoperit americanii
Cum ai grija de sanatatea ta mintala in 15 minute

Te speli pe dinți de două ori pe zi pentru a preveni acumularea plăcii bacteriene, dar punem pariu că nu te gândești cât de importantă este și sănătatea mintală, pe lângă cea corporală sau cea orală. Specialiștii sunt de părere că 15 minute pe zi sunt esențiale pentru a te relaxa. Cum trebuie să procedezi.

Cum ai grijă, zilnic, de sănătatea creierului tău

Indiferent dacă ai sau nu probleme, te apasă ceva, ești stresat sau vrei să iei o pauză, potrivit lui Broderick Sawyer, psiholog clinician din Louisville, Kentucky, este important să luați aproximativ 15 minute în fiecare dimineață pentru a vă menține sănătatea mintală, scriu cei de la CNN.

„Acesta este echivalentul pentru sănătatea mintală a periajului pe dinți înainte de a avea nevoie de un canal radicular”, a spus el.

Igiena vine sub forma scăderii nivelului de cortizol, principalul hormon de stres. Dacă vei practica zilnic igiena mintală, vei reuși să ameliorezi durerile de cap, stresul și grijile. Astfel, nu numai că acest lucru te va face să te simți mai bine, ci studiile sugerează că ți-ar putea îmbunătăți bunăstarea peste 20 de ani.

Nivelurile crescute de cortizol pot duce la o serie de complicații pentru sănătatea fizică, conform cercetărilor din 2020. Mai mult de atât, un studiu din 2016 a demonstrat că reglarea emoțională îmbunătățește rezistența sănătății la o vârstă înaintată.

„Nu este vorba că nu ai timp!”

Psihologul Broderick Sawyer a elaborat o metodă eficientă pentru igiena sănătății mintale. El a explicat de ce ar trebui să facă parte din rutina ta de zi cu zi și cum o poți integra, cu succes, în viața ta.

„Nu este vorba că nu ai timp, ba da, ai timp pentru o mulțime de lucruri. Dacă putem într-adevăr practica această igienă mintală pe tot parcursul zilei, atunci sănătatea noastră mintală are nevoie de mai puțină energie.

A practica igiena pentru sănătatea mintală este ca și cum ai curăța oglinda și te-ai uita în ea, iar te uiți în ea și știi cine ești și cine nu vrei să devii.”, a declarat specialistul, conform CNN.

Dacă ești stresat, supărat sau simți că problemele te copleșesc, este musai necesar să îți aloci 15 minute în fiecare dimineață pentru a te relaxa. Ascultă muzică, citește o carte, ieși la o plimbare, petrece timp cu partenerul.

O altă metodă care dă roade este să te duci să ai parte de un mesaj relaxant sau să te joci cu animalul de companie, acest lucru fiind o adevărată terapie. Fă orice trebuie ca să te simți fericit.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro