22 feb. 2024 | 08:23

Cum îţi dai seama dacă o bijuterie este din aur. Cele două litere care nu ar trebui să fie ștanțate pe ea

Diverse
Cum îţi dai seama dacă o bijuterie este din aur. Cele două litere care nu ar trebui să fie ștanțate pe ea
Majoritatea bărbaților cumpără bijuterii pentru femei, dar nu și pentru ei înșiși

Se apropie 1 martie și, bineînțeles, 8 martie, perioadă în care ne răsfățm partenerele cu tot felul de cadouri. Printre acestea ai vrea să strecori și o bijuterie de aur, dar nmu știi cum îţi dai seama dacă o bijuterie este din aur, și nici care sunt cele două litere care nu ar trebui să fie ștanțate pe ea. Aici intervenim noi și vom încerca să te ajută să aflii aceste detalii. Așa că, citește mai departe li află cum îţi dai seama dacă o bijuterie este din aur, dar și care sunt acele  două litere care nu ar trebui să fie ștanțate pe ea.

Majoritatea bărbaților cumpără bijuterii pentru femei, dar nu și pentru ei înșiși

Tradiția bărbaților de a cumpăra bijuterii pentru femei este înrădăcinată în normele culturale istorice și în așteptările societății. În multe culturi, actul de a oferi bijuterii este adesea văzut ca un gest romantic sau ca un simbol al iubirii și al angajamentului.

Vezi și: Inelele de logodnă ale Victoriei Beckham valorează o avere. David i-a oferit de 15 ori astfel de bijuterii, nu s-a uitat la bani

Această tradiție s-a perpetuat de-a lungul timpului, ducând la practica comună a bărbaților de a cumpăra bijuterii pentru femei. Pe de altă parte, tradiția bărbaților de a cumpăra bijuterii pentru ei înșiși nu a fost la fel de mult promovată sau încurajată. Mulți bărbați cumpără și poartă bijuterii pentru ei înșiși, iar tendința evoluează pe măsură ce normele de gen continuă să se schimbe.

Cum îţi dai seama dacă o bijuterie este din aur. Cele două litere care nu ar trebui să fie ștanțate pe ea

 

Există multe motive pentru care bărbații ar putea cumpăra bijuterii pentru femei, dar nu și pentru ei înșiși. Unul dintre motive este că bijuteriile sunt adesea considerate un accesoriu feminin, iar bărbații s-ar putea să nu se simtă confortabil să le poarte. În plus, moda masculină tinde să fie mai discretă și mai funcțională, în timp ce moda feminină este adesea mai ornamentată și mai decorativă.

Prin urmare, este posibil ca bărbații să nu considere bijuteriile ca fiind o parte necesară sau potrivită a garderobei lor. În plus, bijuteriile sunt adesea oferite ca un cadou pentru a marca ocazii speciale sau pentru a-și arăta afecțiunea, iar bărbații ar putea fi mai predispuși să cumpere bijuterii pentru femeile din viața lor ca o modalitate de a-și exprima dragostea și angajamentul.

Vezi și: A pus bijuteriile înnegrite într-un pahar cu bere și rezultatul a uimit-o. Trucul e genial, merită să încerci

Și acum intervine o problemă, mai ales dacă nu ești un specialist în bijuerii, ci doar un admirator secret al unei doamne sau domnișoare, și vrei să-i faci un cadou. Așadar, cum îţi dai seama dacă o bijuterie este din aur? La această întrebre vom încerca să găsim un răspuns, în cele ce urmează:

Cum îţi dai seama dacă o bijuterie este din aur?

Deoarece aurul vechi valorează destul de mult pe piața de astăzi, este foarte important să știți cum să recunoașteți aurul adevărat. Mulți oameni au aur care zace prin preajmă și de care nu sunt siguri, deoarece nu știu cum să își dea seama dacă ceva este aur adevărat sau un alt metal. Aurul fals mai poate fi numit, printre altele, aur placat cu aur, aur galvanizat greu și aur umplut cu aur.

Există cu siguranță o mare diferență între cele două. Acesta din urmă este practic lipsit de valoare, în timp ce aurul adevărat nu a fost niciodată mai valoros. Așadar, cum îţi dai seama dacă o bijuterie este din aur? Sfaturile care urmează vă vor arăta cum să vă dați seama dacă este aur adevărat sau aur fals.

1 Căutați marcajul

Aproape tot aurul adevărat este ștampilat cu o marcă care indică greutatea în carate a bijuteriei, cum ar fi 10K sau 14K. Această ștampilă se găsește de obicei pe închizătorul unui colier sau al unei brățări, sau pe banda interioară a unui inel.

Deoarece puritatea bijuteriilor din aur de producție americană se măsoară în carate, pe aceste piese va exista o ștampilă cu un număr urmat de litera „K”. Numărul indică pur și simplu, în părți la 24, cât de mult din metal este de fapt aur. De exemplu, o marcă „14K” înseamnă că este aur de 14 carate și că 14/24, puțin peste jumătate, din metal este aur. În același sens, 24K ar fi aur pur 100%.

Cum îţi dai seama dacă o bijuterie este din aur. Cele două litere care nu ar trebui să fie ștanțate pe ea

Sistemul european este puțin mai simplu. Aurul european este marcat cu conținutul de aur exprimat sub formă de zecimale: „.585” ar însemna 58,5% pur (de altfel, este același lucru ca și aurul de 14 carate), iar „.999” sau „1.000” ar însemna aur pur și, prin urmare, același lucru ca și 24 de carate. Cu toate acestea, dacă o bijuterie nu are această ștampilă – nu este neapărat o dovadă pozitivă că articolul este fabricat din aur fals. Acest lucru este valabil mai ales în cazul bijuteriilor mai vechi.

Vezi și: Bijuteriile de suflet pe care le are Adela Popescu. Vedetele care i-au făcut cadouri spectaculoase, a dat din casă VIDEO EXCLUSIV

2 Testul cu acid azotic agrantează autenticitatea

O altă metodă prin care se poate recunoaște aurul adevărat este testul cu acid azotic. Dacă aveți de-a face strict cu deșeuri de aur, puteți folosi testul cu acid azotic pentru a testa dacă aurul este real. Vă rugăm să rețineți că nu este indicat să folosiți acest test pe bijuteriile pe care intenționați să le păstrați sau care au valoare estetică pentru revânzare. Pentru a efectua acest test pentru a verifica dacă aurul este real, faceți o zgârietură ușoară și mică pe obiect folosind o pilă de unghii mică. Alegeți un loc care să nu fie vizibil, dacă este posibil.

Folosiți un picurător pentru a aplica o picătură mică de acid azotic pe zgârietură. Dacă nu există nicio reacție, atunci piesa este probabil făcută din aur adevărat. Cel mai probabil aveți de-a face cu un alt metal sau chiar cu un obiect placat cu aur dacă vedeți verde. Aurul suprapus pe argint va lăsa o substanță lăptoasă atunci când se aplică acidul nitric.

Vezi și: A făcut pe manechinul ore întregi pentru a fura bijuterii dintr-un magazin. Cine este bărbatul care i-a păcălit pe toţi angajaţii

Atunci când acidul azotic intră în contact cu aurul adevărat, nu are loc nicio reacție chimică. Cu toate acestea, acidul azotic reacționează cu alte aliaje metalice comune, cum ar fi argintul, cuprul și zincul. Dacă asistați la o reacție de culoare verzuie ușoară, atunci inelul dumneavoastră de logodnă din aur nu este făcut din aur adevărat. Asigurați-vă că citiți instrucțiunile și luați toate măsurile de precauție necesare, mănuși, ochelari de protecție, ventilație adecvată etc. înainte de a vă confrunta cu acidul. În special, acidul azotic este greu de procurat, deoarece poate fi exploziv în circumstanțele potrivite. Cu toate acestea, îl puteți găsi invariabil la majoritatea caselor de aprovizionare cu produse chimice.

3 Testul pentru fundația lichidă îți spune dacă o bijuterie este din aur

Acest mod de a testa aurul acasă nu este la fel de fiabil ca altele, dar este o modalitate bună de a ști dacă aurul este real sau fals. Aplicați fond de ten lichid și pudră pe frunte. Frecați bijuteriile de aur pe zonă. Dacă rămâne o dungă neagră, este mai mult ca sigur că piesa este din aur. O altă variantă este să frecați aurul pe fruntea oricărei persoane care are un nivel scăzut de fier. Dacă aurul este real, hemoglobina din sânge se va ridica și va face această urmă neagră pe piele. Acest lucru funcționează, totuși, doar dacă persoana respectivă are un nivel scăzut de fier în sânge, cum ar fi cineva cu anemie ușoară.

Cum îţi dai seama dacă o bijuterie este din aur. Cele două litere care nu ar trebui să fie ștanțate pe ea

4 Testul de greutate și testul de magnetizare

Aruncați obiectul de aur într-un ulcior cu apă. Aurul este un metal greu. Aurul adevărat ar trebui să se scufunde. Orice bijuterie de aur care plutește este probabil aur prostesc sau aur fals. Testul magnetului este, de asemenea, un bun test pentru a determina dacă aurul este real sau fals. Dacă obiectul din aur este atras de un magnet, cu siguranță nu este aur adevărat. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu există aur în obiectul dvs., ci doar că nu este fabricat cu o cantitate substanțială de aur.

Vezi și: Jaf ca în filme la un magazin de bijuterii de lux din Paris. La cât se ridică paguba

5 Evaluare profesională, așa aflii dacă o bijuterie este din aur

O modalitate sigură de a vă da seama dacă aurul este real sau nu este să îl duceți la un comerciant de bijuterii de renume. Un dealer are tipul de kit de testare care poate fi folosit pentru a spune dacă ceva este aur adevărat sau fals. Majoritatea magazinelor de bijuterii percep o mică taxă pentru a testa bijuteriile din aur. Atunci când vindeți deșeuri de aur, cumpărătorul de aur va fi capabil să vă spună fără nicio îndoială dacă aurul dvs. este sau nu real. Mergeți cu un cumpărător de aur competent și onest și veți obține o evaluare onestă și corectă a adevăratei valori a aurului dvs. vechi.

Află care sunt cele două litere care nu ar trebui să fie ștanțate pe ea

În afară de aceste teste, maie xistă un anume aspect de care rtebuie să ții cont când cumperi o bijuteri din aur, cele două litere care nu ar trebui să fie ștanțate pe ea. Așa cum spuneam la început, există și bijuterii care, fie sunt placate cu aur, sau sunt în combinație cu alte metale. Un semn distinctiv sunt numelere care apar ștanțate în interior. Dacă sunt impare, în mod clar nu este ceea ce cauți, ba mai mult daci apar următoarele litere înseamnă că nu este aur pur:

  • GP – placat cu aur
  • GE—Gold Electroplated
  • GF—Umplut cu aur
  • GEP—Gold Electroplated (de asemenea)
  • HGP – placat cu aur greu
  • HEG — Heave Gold Electroplated

Cele două litere care nu ar trebui să fie ștanțate pe ea

Mai trebuie menționat că și aurul fals poate fi ștanțat cu orice marcă de puritate (finețe) a aurului pe care falsificatorul o dorește. Mărcile 14K sau Kt și 18K sau Kt sunt foarte populare printre vânzătorii de produse false.

Vezi și: Cât costă gramul de aur în Turcia în 2022. Este mai avantajos să cumperi bijuterii din această țară

Așadar, mare atenție dacă te decizi să-i faci partenerei tale un astfel de cadou pe 1 sau 8 martie. Este important să știi aceste lucruri, dacă o bijuterie este din aur, ca să nu dai bani mulți pe un fals. Vorba englezilor, ”sunt prea sărac să dau bani mulți pe un lucru prost!

Digisport.ro
Milionarul cu avion privat care merge cu metroul și autobuzul în București! ”Bă, ce sărac e ăsta, n-are mașină”
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Motivul pentru care bikini de damă au o fundiță în partea din față. Puțină lume știe adevărul
EVZ.ro
Fostul „socru” al Prințesei Diana, acuzat de viol. Mohamed Al Fayed ar fi abuzat peste 20 de femei
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Rux și Opulență, refuz pentru Survivor România. Culisele afacerii
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
El va fi viitorul președinte al României. Cine îi ia locul președintelui Klaus Iohannis
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
ELENA LASCONI, VIZITĂ SECRETĂ! A fost FOTOGRAFIATĂ pe ASCUNS
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro